Login
Coffee Break - just relax

Coffee Break - just relax

Kedves Guild Társak, barátok, követők!   Gondoltam ide is írok pár szót a jelenlegi...

Boldog Új Évet! 2015

Boldog Új Évet! 2015

Guild Társak, Szövetségesek, Árulók, Parfümügynökök!   Elérkezett az év vége. Talán nem túl...

Tagfelvétel

Tagfelvétel

A guild jelenleg tagfelvételt tart, további információ a tagfelvételek fórumban.A felvételi...

 • Coffee Break - just relax

  Coffee Break - just relax

  2015. szeptember 16. szerda, 04:52
 • Boldog Új Évet! 2015

  Boldog Új Évet! 2015

  2014. december 31. szerda, 12:53
 • Tagfelvétel

  Tagfelvétel

  2014. február 08. szombat, 00:00
Hiba
 • Kunena COM_KUNENA_INTERNAL_ERROR_CONFIG
Nyomtatás

Teljesítményinkrízálás

Írta: Duur on 2014. április 18.

Sziasztok,

Lenne pár megmelíteni való, amit úgy érzem mindenkinek kötelessége tudnia, betartani.

 

Lehet, hogy a Raid Leader nem a közvetlen főnököd, mégis a felettesed, neki az az elsődleges feladata hogy koordinálja a Raid munkáját, ebből adódik hogy feladatokat oszt ki, információt kér (pl.: raid közben „ki szeretne main tankolni egy bosst”), stb. A raidelő tagoknak pedig az a dolga, hogy ezeket a feladatokat elvégezze, információkat megadja. Amennyiben ez nem teljesül, úgy a Raid Leader nem tudja elvégezni a munkáját, és nekem jelentenie kell (avagy továbbiakban ez igaz a Vezetőségi tagokra is), hogy problémája van a raidvezetéssel. Ezt pedig nekem ki kell vizsgálnom, mert az én felelősségem, hogy a raidben és guildben rendben menjen minden. Mivel minden raiden fizikailag nem tudok jelen lenni, túlnyomórészt az OGM-ek, Raid Leaderek, beépített információs emberek és az SADB visszajelzéseire kell hagyatkoznom. Olyan is előfordulhat, hogy 1-1 hétre nem leszünk elérhetőek (lásd. majd most), de ez senkit nem hatalmaz fel a követelmények felrugására.

 

A következő napokban indul egy új Project, ami minden egyes Guild Tagot részletes átvilágításnak teszi ki, karakter-gear, és skill ügyi szempontból. Hasonló eddig is volt, de most egy másik flizófia szerint fogunk eljárni. Az összegyűjtött adatokat a végén összegezzük, és az adott illetőkkel ha szükséges, beszélgetést indítványozunk. Ebbe bőven bele tartozik a Raid alatti teljesítmény, viselkedés.

 

Kérek tehát mindenkit, hogy a teljesítmény és raidfegyelemmel kapcsolatos Vezetőségi beszélgetésere járás (réme) helyett inkább gondolja át, hogyan tudna minél hatékonyabban együttműködni a Raid Leaderrekkel és a Guilddel.

 

 

Nem tartozik a guild és raid köreibe kiemelve eseményidőben:

 

 • Raid alatt mással játszani, filmet nézni, facebookozni, egyéb privát tevékenységet folytatni ami a raidre hátráltató hatással van az adott szituációban.
 • hosszabb időre eltűnni (AFK bajnokok)
 • a Raid Leader támogatását és parancsát megtagadni
 • fülhallgatóval (pl.: zene) hosszan eldugaszolni az audio inputot (fül), és magányos farkasként akciózni, pláne a szokásoktól/előírásoktól eltérően
 • azt magyarázgatni, hogy miért nem csinálod jól a dolgod, vagy egy feladat miért nem jó úgy ahogy, és miért kéne másképp csinálni (erre vannak más fórumok, raid közben nincs erre idő. Más fórum = SA fórum, velem megbeszélni.) (Félreértés ne essék, az adott helyzetben történő konstruktív hozzászólást szívesen látjuk.)
 • rákérdezésre pl.: hogy miért nem jössz raidelni kitérő választ adni (pl „épp rhc-zok, más is így meg úgy”)
 • le-IDézésre fogni bárminemű megnyilvánulást. 

 

Az utolsó ponthoz kiemelném, hogy ez egy Guild. Ha valaki Guildben van, és szeretne továbbra is benne maradni, akkor ezen társulatot is tekintse személyes céljának, fejlődésének, prioritásának. Attól, hogy léteznek alternatív megszerzési lehetőségek, ezzel semmilyen módon ne hátráltassuk a csapatunkat, főleg mikor fejlődni szeretnénk. Ha valaki nem lát benne kihívást, potenciát, az álljon tovább, de ezzel ne a többi embert hátráltassa aki tenne érte. Aki meg marad, az ne nyafogjon amiatt ha csak pár bossra kell bejönnie egy másik karival. Természetesen ezen felül is, ha már Guild, tegyünk meg érte mindent, hiszen ez saját érdekünk és mindig van mit alakítani rajta.

 

Akinek nem inge, ne vegye magára. Ha valakivel egyszer-egyszer előfordul ez még nem probléma. Itt azokról van szó, akik ezt rendszeresen akár minden héten megteszik.

 

Előzetes tájékoztatás nélkül ne hagyjál ki fő raideket, főleg a csütörtöki napra értem. Legyen végre legalább 2 normális 25 fős raid napunk, ahol tudunk haladni. A napleosztásban pár héten belül lehet változás.

Ezzel kapcsolatosan viszont mindenki használja aktívabban a beépített GC-t. Átláthatóbb lesz, ki az aki komolyan gondolja a jelentkezések által az ittlétet, és ki az aki nem.

 

Ezen felül aki kis affinitást is érez hosszútávon a guild iránt, megkérném szokásosan, hogy TGF-eljen. Kevesen vagyunk, és nagyon sok új tag kikerül. Amennyiben életképes erőforrásállománnyal rendelkezünk, a többi fentebb említett problémát is könnyebbben tudjuk orvosolni.

 

Fontos, hogy a guild társunkat ne baszogassuk. Legyünk segítőkészek, nyitottak a másik felé, és együtt haladjunk előre. Az olyan féle, főleg negatív hozáállásokkal, hogy "ha ő akkor én is úgy" stb. csak a guildet hátráltatod. A Guild elvárásainak felelj meg. Ilyen problémák miatt már több mint egy raidnyi embert kellett eltávonlítanunk a guildből. A kiadott feladatokat közösen és jól végezzük el úgy, hogy tegyük félre a személyes nézeteltéréseinkket. Azt egy másik asztalon intézzük.

 

Azonban az a néhány tag, akik köztudottan nem tesznek eleget a fentieknek, hozzáállásukkal rombolják a csapatmorált, nem beszéve arról, hogy (jogosan vagy nem) megvetés esetleg közröhej tárgyává válnak/váltak, csapatmunkában nem lehet/nehéz velük számolni. Ez hosszú távon tarthatatlan, azaz előbb utóbb fegyelmi szintre terelődik a dolog, ami meglehetősen hosszadalmas, pár ember plusz erőforrását foglalja le, kínos, és megfelelő hozzáállással teljességgel elkerülhető.

 

Amennyiben valaki magára ismer, és ellenvetése van, természetesen szívesen meghallgatom egy személyes beszélgetés keretében. Ettől még az elvárás senkivel szemben nem fog megváltozni, a kiadott/felmerülő feladatokat el kell végezni.

 

A Vezetőségnek sok feladata van, amibe egy "normál" játékos nem biztos, hogy belelát. Sok projecttel, és szerteágyazó guildbeli ügyekkel foglalkozunk. De mivel kevesen vagyunk rá, hogy mindent egybe csináljunk, megpróbáljuk egy kicsit a Loadot leosztani projectek keretén belül, felügyelettel.

 

 

Mindenki együttműködését előre is köszönöm,

Duur

Guild Master

Online tagok

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Forum üzenetek

No posts to display.

Shoutbox

LAST_MESSAGE: 4 Years, 9 Months AGO
 • Truehero : Udv mindenkinek!!!
 • Morgomasina : Remélem Duur hamar megszeded magad :) Utána újra nagyok leszünk
 • Morgomasina : Elérhető a Catas Tauri shoot oldal: «link»
 • Szedasan : Sziasztok, kissé meguntam a wow ot de idővel szeriuntem visszatérek addig is offline életet élek :D
 • Shadoween : jee beengedett csak irni kellett ide.. milyen jó ez a guildoldal :)
 • Shadoween : hmm nem enged be a szerver és nem tudom az emergensy ts jelszót.... Remélem dc van és nem nálam van a hiba..
 • Duur : Tokelau-szigeteki domain, jobbat nem is választhattak volna. / köszi Night :)
 • Morgomasina : WoW 4.3.4 összegyűjtve egy oldalon: «link»
 • Nightsock : Hogy oszinte legyek Duur......ez volt amiota ismerlek a legszebb megfogalmazasod es benne van minden. Ezt olvasva kirazott a hideg....annyi szep es rossz emlek.....hihetetlen....elnezest szeretnek kerni a rossz donteseimert rossz pillanataimban es sajnalom (nem a jatek miatt, hanem a tarsasag miatt), hogy sajnos mar nem tudok ugy reszt venni a dolgokban mint regen, viszont minden pillanatat imadtam a SA-nak! Ez nem csak egy jatek ez egy tarsasag!
 • Shadoween : Hi all! nem vesztem ám el, csak átestem egy műtéten. 4 bölcsességfoggal könnyebb lettem. Meg ugye foci vb és nyár, de igyexek lenni majd aktívabban újra...

REGISTER_ONLY