Login
Coffee Break - just relax

Coffee Break - just relax

Kedves Guild Társak, barátok, követők!   Gondoltam ide is írok pár szót a jelenlegi...

Boldog Új Évet! 2015

Boldog Új Évet! 2015

Guild Társak, Szövetségesek, Árulók, Parfümügynökök!   Elérkezett az év vége. Talán nem túl...

Tagfelvétel

Tagfelvétel

A guild jelenleg tagfelvételt tart, további információ a tagfelvételek fórumban.A felvételi...

 • Coffee Break - just relax

  Coffee Break - just relax

  2015. szeptember 16. szerda, 04:52
 • Boldog Új Évet! 2015

  Boldog Új Évet! 2015

  2014. december 31. szerda, 12:53
 • Tagfelvétel

  Tagfelvétel

  2014. február 08. szombat, 00:00
Hiba
 • Kunena COM_KUNENA_INTERNAL_ERROR_CONFIG
Nyomtatás

Guild Történelem

Írta: Duur on 2020. június 04.

 

Az alábbiakban olvashatók a megtörtént tények hiteles leírása, mindazonáltal egyikünk sem bír tökéletes memóriával. Ennek következtében az esetlegesen előforduló apróbb pontatlanságokért és / vagy népmesei elemekért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Az egyes személyek neve után zárójelben található alias az illetőnek a Tauri szerveren ezen sorok írásakor birtokolt karaktere. Értelemszerűen a már a Tauri szerveren megismert szereplők neve mögül mellőzzük.

A szinezéssel problémáink támadtak, ezért egy ideig csak szimpla szöveg lesz elérhető.

 

Vanilla WoW / Pre-BC - 2005-2007

Guildünk története évtizedekkel ezelőtt kezdődött az Illidanwow szerverén. Az alapító atyák, Rhor (Rhor) és Zoller (Zoller) Szövetségi oldalon hozták létre <Dark Side of the Moon> nevű guildjüket, méghozzá meglehetős sikerrel: a guild tagjai morál és szakértelem terén is kíváló eredményeket tudtak felmutatni. Ennek ellenére idővel a két vezető között villongások alakultak ki (élőben még egy forró kakaó bögrét is a másik fejéhez vágtak!), mely a guild háromfelé szakadásához vezetett: a <Damaged Network>, az <Immortal Heroes>, valamint szerény guildünk lett a három szellemi örökös.

Az ősi manuszkriptúrákból kiderül, hogy ekkorra datálható Arnyherceg (Bloodpoison) és Duur (Duur) elhatározása, mely egy újabb guild alapításában merült ki. Szándékukban állt a bensőséges, családias hangulatra helyezni a hangsúlyt, ugyanis az akkori tervek szerint a szervezet főként barátok, rokonok, és üzletfelek számára készült volna. Az általuk létrehozott guildet az <Árnyak Szövetsége ÁSZ> névre keresztelték. A leginkább említésre méltó alapító tagok, akik egyben a guild első vezetőségét is alkották, a következők:

 

-Arnyherceg

-Deske

-Duur

-Puttokány (Puttokány)

-Vangorn (Vangorn)

-Vas

A guild egyenruháját és emblémáit gondos mérlegelés után Ratlas (akkori nevén Dust) és Vas hozták létre.

Később technikai problémák miatt az ékezetes nevet meg kellett újítani, így a továbbiakban <Árnyak Szövetsége ÁSZ> helyett <Shadow Alliance> néven folytatódott ugyanezen guild pályafutása. Az átnevezéssel egy időben történt, hogy -szintén technikai problémákból kifolyólag- Árnyherceg átadta a guild vezetési stafétát, és a velejáró jogokat Duurnak.

A guild fejlődése bíztatóan haladt, idővel a szerver egyik legnagyobb létszámú guildjévé vált, színes és változatos közösségi élettel. Az akkori, második vezetőség tagjai az alábbiak:

 

-Abery (Abery)

-Arnyherceg

-Duur

-Metaxa (Lumiras)

-Ratlas

-Sasha (Antonov)

-Daddy

-Therra (Indipendent)

-Vangorn

-Xezz

-Cool

 

A töretlen előmenetelnek azonban véget vetett a hír, mely szerint az Illidanwow szerverét a megsemmisülés veszélye fenyegeti. Az információ pánikszerű menekülési hullámot váltott ki a szerver populációjának jelentős részéből, így a guild tagjaiból is, mely az egész szervezetet magával sodorta. Sokan végleg felhagytak a WoW-val, mások hivatalos szereverekre távoztak, akadtak olyanok is, akik más privát szervereken próbáltak szerencsét. A guild vezetősége is ez utóbbiak közé tartozott: meglátogattak egyéb szervereket (Cyberwow, Nightmare, Tauri, stb.), de az Illidanwow újraindulásakor visszatértek.

A jelentős káoszban azonban számos régebbi guild tag között megszakadt a kapcsolat, s új klán alapításába kezdtek. A teljesség igénye nélkül álljon itt egy kitekintés az újonnan létrehozott guildekről, s alapítójaikról:

 

-<Jus Primae Noctis> - Geger

-<Kill Em All> - Whitemage

-<Lionheart> - Csillag

-<Team of Gods>

-<Templars of Steel> - Ratlas

-Külön említést érdemel a <Shadow Brotherhood>, melyet Xezz alkotott abból a célból, hogy a <Shadow Alliance> megmaradt tagjait ideiglensen egybegyűjtse. Később azonban ez a guild is felmorzsolódott az idő vasfogának rendületlen hullámain.

A guild vezetősége visszatérve eleinte megpróbált beilleszkedni a <Templars of Steel> tagjai közé, de, dacára a guild rendkívül innovatív és kifinomult ízlésről tanúskodó nevének, ez a kísérlet nem járt sikerrel. Hozzávetőleg két hetes időintervallum után távozásra került sor.

A következő erőfeszítés a <Shadow Guards> megalapítása volt, azonban ez még kevesebb ideig állt fenn, mindössze egy hétig. Élete rövid volt, de tartalmas.

A kilátástalannak tűnő helyzetet végül diplomáciai tárgyalásokkal oldották meg, melyeknek eredményeképp három guild került annektálásra: a <Blue>, a <Shadow Guards>, valamint a <Templars of Steel>. A főnixként újjáéledő guild közfelkiáltással a <Soldiers of the Scourge> névre kereszteltetett, bár később egy admin -név szerint Higi (Shizuru)- segítségével ez visszaváltozott <Shadow Alliance>-re. Mindezzel párhuzamosan az egykori <Damaged Network> guild tagjai szintén beléptek a <Shadow Alliance>-ba, illetve átköltöztek a Tauri szerverre, ahol <Independence> néven alapítottak guildet.

 

The Burning Crusade - 2007-2010

 

A The Burning Crusade contentben számos, azóta is oszlopos és meghatározó tag csatlakozott guildünkhöz. Néhány név a teljesség igénye nélkül: Dereje, Pikel, Boromyr, Lebeke stb.

A guild előrehaladása egyenletes és relatíve állandó tendenciát mutatott ekkoriban, mind a T4, mind a T5, de még a T6 content ideje alatt is. Ebben az időben leginkább a <Dungeon Kings> (amely az <Immortal Heroes> utódja), valamint a <The Emerald Dream> társaságában kerestük fel a raid instance-okat.

A nyugodt időszaknak Pikel (Lyonsteel) vetett véget, aki egy óvatlan pillanatban a raid hozzájárulása nélkül birtokba vette a T6 szett kezes darabját (gyk. ninjázás). Tettének politikai következményeként a <Dungeon Kings> és a <Jus Primae Noctis> bojkottálni kezdte a <Shadow Alliance> által szervezett megmozdulásokat. Később a <Jus Primae Noctis> annektálta a <Dungeon Kings>-et.

A raid bojkottra válaszképpen a <Shadow Alliance> is összeolvadást kezdeményezett, méghozzá a <The Emerald Dream>-mel. Az új guild neve <The Last Order> lett. Ez természetszerűleg magában hordozta egy új, harmadik vezetőség felállítását, melynek tagjai a következők lettek:

 

-Abery (Abery)

-Duur

-Fester (Erminia)

-Higi (Shizuru)

-Pikel

-Dereje

-Sasha

-Vito

Érdekességképpen megjegyezhetjük, hogy az akkoriban kidolgozott SÖP-rendszer technikai alapjait mind a mai napig használjuk. A <The Last Order> hozzáértő haladás felmutatására volt képes, a szóban forgó bojkott ellenére is. Dereje azonban ellenérzéssel viseltetett a közös guild kialakítása iránt, s egy személyeskedésbe fajuló Hyjal raid során önkezével vetett véget karakterei életének.

Idővel azonban a vezetőségen belül széthúzási folyamatok kezdődtek. Fester, Higi, és Abery támogatásával reformok bevezetését kezdte propagálni (pl: SÖP-rendszer eltörlése). A pártoskodás sajnos megosztotta a guildet, ugyanis a vezetőség Fester javaslatát ellenző részének szilárd álláspontját képezte, hogy a fent említett előterjesztése életképtelen ötlet, ugyanis egy szervezet vezetését lehetetlen hatékonyan anarchista alapokon nyugtatni (ami egyébként Fester tervének sarkalatos pontja volt), és egyébként is, Festernek nagy az arca, gonosz és buta. Ennélfogva a guild két pártra szakadt. A helyzet a tetőfokára hágott, amikor Fester ultimátumot nyújtott be: a guild vezetésének 24 órán belüli ráruházását követelte, ellenkező esetben elhagyják a szervezet kötelékét. Szerencsére a vezetőség diplomáciai erőfeszítései felfedeztek egy kompromisszumos megoldást: haladéktalanul elbocsátották Festert, valamint azokat, akik ragaszkodtak személyéhez. Sajnálatos módon ez több mint 30 tagtól való megválást jelentett, ami jelentős negatív médiakampányhoz adott alapot, de a guild nagyobbik részének státusza továbbra is változatlan maradt.

Sasha hamarosan visszavonult, így a guild negyedik vezetősége mindössze három főre csökkent:

 

-Bloodpoison

-Duur

-Pikel

 

Fester és Higi megalapította a <Reagent Vendor>-t. Eközben számos, eredetileg a <Shadow Alliance>-ból kivált alapító taggal rendelkező kisebb guild szűnt meg (pl: <Kill Em All>, <Lionheart>, <Team of Gods>), és tagjaik közül sokan visszatértek és újonnan csatlakoztak pl.: Amelyna, Demonpap (Demonpap), Vargosz (Vargosz), stb.

<Reagent Vendor> azonban egyetlen politikai szövetségesre sem talált az akkori viszonyok között, így raidelési lehetőségei igencsak megcsappantak. Ebből kifolyólag Higi, aki akkoriban Aura néven volt ismert admin, megkísérelte beprogramozni a raidekhez szükséges attunementeket, dacára annak, hogy a szerveren csak a 2.4.3-as verziószámú patch volt található. Ezzel azonban nézeteltérései adódtak a szerver főadminisztrátorával, Blackhawk-kal. Egy rövid átmeneti időszak után (mely alatt az attunementek váltakozva voltak beprogramozva és eltávolítva) Blackhawk úgy döntött, nem tart tovább igényt Higi szolgálataira, és elbocsátotta. Ennek hatására a <Reagent vendor> tagjai átvándoroltak a Tauri szerverre. Itt különböző guildekben próbáltak szerencsét, néhányuk megalapította a <Durability>-t.

 

Lassan 2009-et írtunk. A <Shadow Alliance>-ot számos, (jobbára) alaptalan váddal próbálták megrágalmazni, kiváltképp a <Jus Primae Noctis> tagjai. Az objektivitás kedvéért valóban meg kell említenünk, hogy a guildben akkoriban valóban számos GM volt található (pl: Amelyna, Duur, Panther, Pikel, Sasha...), így a Guild vezetőségi megbeszélések, valamint a Szerver vezetőségi megbeszélések gyakorlatilag megegyeztek. Mindazonáltal a bugkihasználaton és hasonló alapokon nyugvó állítások többsége hiteltelen volt.

Blackhawk, a főadminisztrátol később emuváltást kísérelt meg. Ez végzetes hibának bizonyult, illetve majdnem fatálisnak, tekintve, hogy a szerveren található összes karakter maradéktalanul törlődött. Az elkövetkezendő napok ezen karakterek manuális újraaddolásával teltek.

A szerencsétlen esemény után a <Jus Primae Noctis> és a <Shadow Alliance> közt békekötésre került sor, melynek folyományaképp ismét egymás társaságában raidelhettek a két guild tagjai, egészen a szerver végnapjaiig.

Blackhawk azonban személyes ügyek miatt egyre kevesebb időt tudott a szerverre fordítani. Mivel ez a jelenség egy re-script folyamattal egyidejűleg lépett fel, végezetül a szerver kollapciójához vezetett.

 

A <The Shadow Alliance> megalapítása

Pikel, akit GM jogától megfosztottak egy admin-GM incidensből kifolyólag, indulatában már ezt megelőzően távozott a Tauri szerverére. Az Illidanwow megszűnését követően hozzá csatlakoztak az immigránsok (egy rövid, a Burning Blade-et érintő vargabetű után), és itt is létrehozták a guildet, <The Shadow Alliance> néven (a Shadow Alliance már be volt jegyezve). Egyesek szerint a tény, hogy új név született, talán egy felsőbb hatalom munkájának rejtélyes ómene. A guild ekkori, ötödik vezetősége:

 

-Duur

-Pikel

-Vargosz

 

Az újraalapítás lendületében, a megbocsátó szeretet hevétől áthatva ismét köreinkbe fogadtuk Higit és Festert, egy újabb esélyt adván nekik.

A guild az új szerveren megfelelően haladt előre, tekintetbe véve, hogy előlről kellett ismét felépíteni erőfeszítéseinket. Számos régi, illidanwowos, és új, tauris taggal gazdagodott, és kellemes, családias hangulat alakult ki. Ekkoriban T4, illetve T5 minőségű contentet teljesítettünk.

 

Később azonban ismét személyes feszültségek kezdtek kialakulni. A történelem megismételte önmagát annyiban, hogy ismét Fester és Higi voltak azok, akik ellenkezésüknek adtak hangot vezetőségi döntésekkel kapcsolatban. Az ellentét Lyrah személyében éleződött ki, amelyre talán megfelelően rávilágít az alábbi memoár:

 

Lyrahot (és barátját, Hinatát) Pikel hívta meg a guildbe. Lyrah tank szerepkört töltött be (később a szatirikus "legjobb tank" eposzi jelzőt kiérdemelve), melyre sokáig nem érkezett panasz, egészen addig, ameddig Vargosz kétségbe nem vonta Lyrah vokáljának szexuális identitását, a "buzis hangja van" (sic) kifejezést használva. Egy Void Reaverrel történő konfliktus során Lyrah megelégelte a magas javítási költségeket, és ellenérzését fejezte ki a folytatással kapcsolatban. Puttokány javasolta, hogy ebben az esetben Lyrah helyét vegye át Vargosz tankként, Lyrah így szabadon távozhat(idézve:"Hs-elj el majd akkor Vargosz kitankolja"). Ez a felvetést az utóbbi offenzíven értelmezte, amelyből nézeteltérés alakult ki, melyekben Fester és Higi is részt vett.

Rövidesen egy Tempest Keep-i hadművelet közben Lyrah, Fester és Higi támogatásával, repetatív derültségét fejezte ki (ún. "lolozás"), amellyel Vargosz megítélése szerint ellehetetlenítette a résztvevők összpontosítását. Ennek következtéből kénytelen volt Lyrahot eltávolítani a guild tagjai közül.

 

Ez a döntése heves nézőponteltéréssel találkozott Fester és Higi részéről, akik véleményüknek hangot is adtak, minek következtében haladéktalanul vezetőségi megbeszélésre került sor részvételükkel. Érdekességképpen megemlíthetjük, hogy a guild történelmének leghevesebb tárgyalására került sor; sötét tekintetek, keserű fogcsikorgatások és szalonképtelen kifejezések cseréltek gazdát (az előbbiek csak metaforikus értelemben, tekintve, hogy a felek a Teamspeak programot használták). A kerekasztal volumenéről talán árulkodik, ha megemlítjük, hogy a hangerőre tekintettel Fester szomszédja is felkereste a tanácskozást. Végezetül Vargosz Festernek és Higinek a guildből történő erőszakos, vagy az önként távozás alternatíváját kínálta fel. Az örök klasszikus szavaival élve: "Vagy te lépsz ki a guildből, vagy én baszlak ki" (sic). A célszemélyek pedig az előbbi opcióval éltek is. Hamarosan újraalapították a <The Emerald Dream>-et, azonban maguk sem tartózkodtak huzamosabb ideig benne. Ezúttal valamivel kevesebben követték példájukat, mint legelső alkalommal, bár így is a tagfelvétel mértékének emelkedését indukálta.

Nem sokkal később Puttokány is bekerült a guild vezetőségébe.

Ekkoriban, noha a tagfelvétel továbbra is aktív volt, meglehetősen stabilan haladt a guild, a T6 contentet teljesítve.

 

The Wrath of the Lich King - 2010-2014

Az első konkrét dátumfeljegyzés(de még felderítésben a továbbiak) a WotLK eljövetelére vonatkozik: 2010. január 11.

Contentváltáskor, hasonlóan a TBC bevezetéséhez, számos új taggal gazdagodtunk, közülük előfordultak olyanok is, akik már Illidanwowon is a szervezet részei voltak.

A guild célja eleinte a HC-k, majd a T7 content teljesítése volt. A guild hatodik vezetősége ekkoriban a következőkből állt:

 

-Duur

-Nightsock

-Saster

-Vargosz

 

Ekkoriban lépett be, mivel a tagfelvétel huzamosan aktív volt, Wupy. Támogatókat gyűjtve maga köré, Lyrahéhoz hasonló folyamatot figyelt meg a vezetőség az ő esetében is (a guild vezetőség ennek a tendenciának a "Festerizmus" fantázianevet adta, legelső gyakorlója után, Wupyt magát pedig elődjéhez hasonlóan a "legjobb tank" ironikus jelzővel látta el). Később, mivel stílusbeli nézeteltérések adódtak közte és a vezetőség között, preemptív lépésként eltávolításra került, néhány szimpatizánsával együtt. Elbocsátása után megalapította az <Eternal Wrath>-ot, később elhagyta, és a <The Guardians>-ba került. Itt tisztázatlan körülmények között a guild jelentős részének letartóztatását (bannolását) okozta. Egyesek szerint egyes, mások szerint kettős ügynökként működött, ismét mások szerint földönkívüli volt. A <The Guardians> után a <Durability>-be került.

Később, mivel a guild természetes warlockforrásai kimerültek, Fester ismért felvételt nyert. Talán nem okoz velőig hatoló sokkot a megdöbbenés, hogy egy hónapon belül ismét felkértük a távozásra.

 

 

Ekkor egy rövid, irritációktól mentes időszak következett. Lassan hozzánk olvadt a <The Titans> is, majd ismét fellángoltak az indulatok.

Sasternek, a vezetőség tagjának, magánéletében problémák merültek fel. Ennek hatására pesszimista és nihilista viselkedést kezdett felölteni. Nem vett részt érdemben a vezetőségi megbeszéléseken, nem járult hozzá a guild fejlesztéséhez. A vezetőség kísérleteket tett a probléma orvoslására, de mindhiába. Saster egoistává és szubjektívvé vált; összeszorított ököllel, sötét tekintettel, magában motyogva rótta az utcákat, és mértéktartó becslések szerint is hamarosan eljutott volna arra a szintre, hogy ártatlan kisgyerekektől vegye el a nyalókájukat. Ez frontálisan ellenkezett a guild szellemiségével, így a vezetőség kénytelen volt Sastert megfosztani OGM rangjától.

 

Ám a kázus ennyivel nem zárult le. A guild vezetőségét újabban egyre növekvő offenzívák érték korábban elégedett tagok részéről is. Feltűnt, hogy ezek a tagok ezt megelőzően egytől egyig Sasterrel tárgyaltak négyszemközt. Tekintve, hogy a támadások témája túlnyomó részben Saster lefokozása volt, a vezetőség nem tudott nem párhuzamot vonni e jelenségek közt, így egy közel nyolc órás tárgyalás után Sastert kénytelenek voltak elmarasztalni a jelenlegi rendszer megdöntésére irányuló szervezkedés vádjában, és 2010. december 31.-én guildkick általi kirúgásra ítéltetett (mondván: "Új év, új guild"). Az ítéletet a helyszínen végrehajtották.

Tekintve azonban, hogy a vezetőség Saster lefokozásának miértjét etikai és erkölcsi okokból nem oszthatta meg a nagyközönséggel, az intézkedés számos guild tag szemében alaptalannak és igazságtalannak tűnt, ennélfogva Saster eltávolítása sok, hozzá lojális tag távozásával járt. E tagok közt volt Szotymag és Krakk is, akik megalapították a <Darker Than You>-t, és Sastert tették meg vezetőjévé. Saster később elhagyta a guildet.

A következő, hetedik guild vezetőség az alábbiakból állt:

 

-Duur

-Nightsock

-Shau

-Vargosz

 

A T8 content idusán történt, hogy Vargoszt személyes ügyek akadályoztatták az aktív részvételtől, később Duurnak és Nightsocknak is hasonló problémái támadtak, Shaut hagyva hátra egyedüli vezetőségi tagként. Az inaktivitási jelenségek elkerülésének érdekében a guild magába olvasztotta a <Lords of Blackrock>-ot, melynek vezetője Donfand volt. A gesztus dacára idővel iszonyatos pangás alakult ki; holt lápok, ameddig a szem ellát, kilométerekre egyetlen lézengő guild taggal fenn, ráadásul a dögvész is tizedelte az embereket. Hogy a teljes befulladást elkerülje, Shau egyetlen vezetőként kénytelen volt spártai vasszigorhoz folyamodni (Donfand hatása/nyomása által), a teljesítményt messze a hangulat elé helyezve a raidek során. Erőfeszítései ellenére is többnyire mindössze 10 fős raidekre került sor. A helyzetet csak súlyosbította, hogy az újonc regruták többsége alkalmatlan volt bármiféle szervezett megmozdulás végrehajtására, aminek hatására a morál is erőteljesen visszaesett. A visszatérő Nightsock a számos tapasztalatlan résztvevőre való tekintettel átvette a teljesítmény-, és achievementközpontú vezetési stílust.

Duur és Vargosz visszatértükkel szintén érzékelték a problémákat. Sajnos azonban a nem megfelelő kommunikáció miatt számos félreértés lépett fel (pl. több engedély nélküli rangemelés), melyek meglehetősen elmérgesítették a vezetőségen belüli kapcsolatokat. Tovább tetőzte ezt, hogy Shau, aki mindvégig aktív volt, úgy vélte, hogy jobban átlátja a helyzetet, mint az újonnan visszatért Duur és Vargosz. A vezetőség egy része radikálisan más elképzelésekkel rendelkezett a raidek vezetésének mikéntjéről, ám a felek képtelenek voltak kompromisszumra jutni. A feszült hangulat végül elkerülhetetlen szakadásban csúcsosodott ki egy Ulduarban történő officer chaten történő beszélgetés hatására, melynek során Shau távozott, számos szimpatizánsával együtt, és létrehozta a <Fires of Doom>-ot, ami végül, egyrészt hasonló indokok miatt szűnt meg. Mivel a guild amúgy is szegényes létszámának igen jelentős hányada vele tartott, ismét erőteljes tagfelvételi lépések vették kezdetüket.

A guild nyolcadik, egyben jelenlegi vezetőségének tagjai:

 

-Duur

-Proprot

-Vargosz

 

Az erélyes tagfelvétel hatására nagyjából regenerálódott a guild. Többen visszatértek a <Darker Than You>-ból is. Egy rövid vendégszereplés erejéig visszalátogatott Puttokány is, de a magas minőség a mennyiség rovására ment, és hamarosan ismét távozott.

Így virradt ránk a T9 rózsaujjú hajnala, ahol ismét vidáman és bizakodva tekintettünk az ismeretlen jövő kihívásai elé.

 

 

Az idő elteltével a klánba olvadt a szétbomlott <Heaven> guild. Raidjeink problémamentesen haladtak előre, míg el nem szabadult a Pestis második hulláma. 

Az egysíkú ToC 10, 10 HC, 25, 25 HC arénája, progressziója mindenkit a földretiport. Az ízlésromboló tartalom mindenki unalmára ment, s ismételten egy terjedelmesebb ácsorgási időszakra került sor. Guildünk ideiglenesen veszített megszokott teljesítményéből is, mivel oly sok ember fordult meg, aki nem volt képes jól és igényesen játszani.

 

Ekkor tájt került bevezetésre az új, akkor ideiglenesnek hitt, Raid Leader rang mely Morgomasina, Szotymag, és Ninetta személyében került megvalósításra. 

Új Guild Vezetőségi tagunk Gadar (Cidhighwind) lett.

 

A következő fél év - évben, a kisebb teljesítményt és pangást elnézve, viszonylag nyugalmas időszaknak lehettünk szemtanúi míg a kontent iránti drámai tenzió csökkent.

Azonban és hamarosan Guildünkre lecsapott a Fekete hajú Bárány segítsége, kit Ninetta személyében érezhettünk. Shau után szabadon, megpróbálta a raideket feszesen vezetni, negatív attitűdjével együtt, ami a hangulat rovására ment. Ebben segítségét lelte a magát nagynak hitt, kommunista tankkal, Eriaossal. Sajnálatosan folyamatos visszajelzés érkezett a guild tagjai felől az elterjedt negativitás és pesszimizmus miatt, amit meg is kell jegyezni, a Guild Vezetőséget is irritálta.

Ebben az időben a 2012.-es Maya jövendölések éreztették hatásukat s minden Vezetőségi tagra és Raid Leaderre egy-egy csapást mértek. Vargoszt Ámor nyilai záporozták, Szotymag és Durcost a költözködés lírai agájai és a főurak sujtották, Duurt az égi sasok áldották a világ legegzotikusabb tájain, Morgómasinát a nem-eukleidészi főnöke korbácsolta miközben Ninettának a számlabefizetésekkel gyűlt meg a bája és baja.

Így alakult hogy a 25 fős Putricide takonyinfluenzája szépen lassan kikezdte az aktív sorállományt, tizedelve a fentlévő embereket, s buzdító hangokat. Az álvég közelségét érezve s az átcsapó hullámok közepette Sigulp és Cury vette kezébe a gyeplőt s igyekezett kivezényelni a hajót a sötét fekete viharfelhők alól. 

Visszatérte után az említett borúlátó Raid Leadert tettre kényszerítette. Tiszteletre méltóan, folyamatosan próbálkozott a raidek szervezésével, több kevesebb sikerrel. Hosszabban tartó idő után a szervezéséből adódóan, raidek helyett a csatatéren próbáltak játékosaink megküzdeni ellenségeinkkel, ami destruktívan hatott a mindenkori PvE Guildünk aktivitására és progressziójára  Konzekvenciaként Ninetta távozott szimpatizánsaival.

 

Az Év Mindszent havának hónapjáig balszerencsésen alig volt bármiféle esemény lebonyolítva. Októberben párhuzamos portálokon keresztül ébredt fel csapatunk, mely mint gyümölcs a Jogobellában kelt életre egy új guildet annektálva hozzánk a <Deliverance>-et. Ezen szenzációs siker végig nyomunkban volt, egyre jobb és jobb eredményeket elérve T10-es tartalom és történések terén. 

 

Az apokalipszis rengései közeledtek, melyek magukkal hozták az érzelmi tengert és az elszocializálódást. Az emberek egymás közötti emóciófüggősége a legváratlanabbul sem alakulhatott volna, és a tömérdeknyi mély kapcsolatok és metálhullámváltozások miatt Bábel tornya elérhetetlenné vált.

 

Cataclysm - 2014-2015

 

2014. Július 1. KEDD. -  Megnyitották az új világ kapuit a csapat számára, mely a legrégebbi ősanyáknak is újdonság. Felperzselve vártuk az élet legnehezebb kihívásait, amit Halálszárny eljövetele egy Kataklizmával sújtott. Mondtuk: "Jöjjenek csak, itt fogjuk eltemetni őket." Sikeresen és szelíden haladt guildünk a T11 Content elején, ám a Cataclysm magával hozta egy világ végét is.

 

A Förtelem Halálszárnya nem csak Azeroth egy részét pusztította el porig égetve a szárnya alatt, hanem csapatunk is részesévé vált. A számtalan újítás, és a játék újratanulása következményében számtalan régi guild tag hagyta el a játékot véglegesen. Ebből indukálva egy teljesen új csapat felépítését követelte ez a világvégés hacacáré. A vezetőségi tagok közül Duur és Gadar (Cidhighwind) maradtak, akiknek a való élet realmjén (set realmlist még nem áll rendelkezésre) roppant izgalmas kihvásokkal szembesültek. Duur a felkelő nap országában szórta magvait, míg Gadar az árpakóstolás művészévé avanzsálódott. Mivel a csapat állományában nem volt megfelelő képességű, intelligenciájú, megbízhatóságú, szakértelemmel teli ember, gnóm, törpe, night elf, draenei vagy netán worgen, ezért a Guild Vezetősége úgy döntött 2015. Szeptemberében, hogy az aktív PvE Progresst felfüggeszti, és inkább a dusás IRL lootokra koncentrálnak. Így guildünk a következő pár emberöltő időszakra pusztán csak egy baráti és szerepjátékos ármádia lett.

 

Mists of Pandaria - 2020

 

A hosszú idő dacára, amely a való életbeli kapcsolatokat erősítette és loottal gazdagította jobbnál jobb gearrel a szimpatizánsainkat, 2020. Május végén, Duur, a mindenkori guild mester, aki azóta a harcművészetek zen mesterévé is vált, újra nyitotta Pandaria szelencéjét, meggongatta a Zen harangokat, az OM mantrát kántálva, hogy egész Azeroth, Outland, Draenor ébredjen fel. Eljött az idő, hogy rezgésünk felébressze a szunnyadó szellemeket.

Ám Mesterünk hiába kongatta a harangokat, az nem talált fülekre. Az a világ ahol a harangok szunnyadtak már kiürült, mint ha egy lich koronás világjárvány söpört volna végig 95%-os halálozási rátával. 

Tisztelettünkkel kifejezve megemlíthetjük, hogy az akkoriban igen aktív Janikage segítette guildünk építését, nem sok sikerrel.

 

Pandária végső verziója már jó ideje elérhető volt az izgága perszonáknak, így ismételten szerverszintű pangás, unalom, "content végi várakozás" alakult ki, hogy valami új történjen. S ahogy azt a madarak is elcsiripelték nekünk, erre még 2 évet kéne várni hogy legyen valami, majd valamikor, esetleg, talán, ha úgy történik, de ez sem biztos. 

Így aztán a meglévő populáció egy része eredeti hivatalos szerverekre távozott, míg mások a Tauri nemzetközi realmjén próbáltak szerencsét.

 

The Burning Crusade Classic 2021 Május - |  Shadowlands 2021 November - 


2021. Május 18.-án mint akiket épp egy undead rugó szúrt volna sejhajon úgy ugrottak fel a régi veteránok, mint Vargosz, Rugacs, Gabrielee, Pikel, Zalanif, Morgomasina stb., a Burning Crusade Classic content újboli bevezetésére az immáron hivatalos Mirage Raceway panoptikumában. 

Talánlagos meglepetésünkre a kezdeti lelkesedést legyőzte az a mocsár, amiben térdig, nyakig mászva kellett fejlődni, miközben a hátunkon és fejeinken lépkedtek a tehenek. 

A rettenthetetlen Morgomasina és a bájolhatatlan Pikel voltak az első túlélői a mocsárnak, elvégre Azeroth és az univerzuma számukra már a második otthonukká vált az évtizedek alatt. Lassan, óvatos léptekkel Duur is megérkezett. 

 

Ezzel párhuzmusan, a mocsaras lelkesedésből merítve, Soros tűzének támogatás nélkül, a szintén hivatalos Silvermoon realmján 2021.11.29.én létrehoztuk guildünket a túlvilágon. 

 

És hogy mit tartogat a mocsáron túli világ, vagy a túlvilág számunkra? Ezt rábízzuk Naruu-ra, mert ő sosem felejt el minket.

 

 

 

Tisztelettel:

Duur, a <The Shadow Alliance> Guild Mestere

 

Online tagok

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Forum üzenetek

No posts to display.

Shoutbox

LAST_MESSAGE: 7 Years, 9 Months AGO
 • Truehero : Udv mindenkinek!!!
 • Morgomasina : Remélem Duur hamar megszeded magad :) Utána újra nagyok leszünk
 • Morgomasina : Elérhető a Catas Tauri shoot oldal: «link»
 • Szedasan : Sziasztok, kissé meguntam a wow ot de idővel szeriuntem visszatérek addig is offline életet élek :D
 • Shadoween : jee beengedett csak irni kellett ide.. milyen jó ez a guildoldal :)
 • Shadoween : hmm nem enged be a szerver és nem tudom az emergensy ts jelszót.... Remélem dc van és nem nálam van a hiba..
 • Duur : Tokelau-szigeteki domain, jobbat nem is választhattak volna. / köszi Night :)
 • Morgomasina : WoW 4.3.4 összegyűjtve egy oldalon: «link»
 • Nightsock : Hogy oszinte legyek Duur......ez volt amiota ismerlek a legszebb megfogalmazasod es benne van minden. Ezt olvasva kirazott a hideg....annyi szep es rossz emlek.....hihetetlen....elnezest szeretnek kerni a rossz donteseimert rossz pillanataimban es sajnalom (nem a jatek miatt, hanem a tarsasag miatt), hogy sajnos mar nem tudok ugy reszt venni a dolgokban mint regen, viszont minden pillanatat imadtam a SA-nak! Ez nem csak egy jatek ez egy tarsasag!
 • Shadoween : Hi all! nem vesztem ám el, csak átestem egy műtéten. 4 bölcsességfoggal könnyebb lettem. Meg ugye foci vb és nyár, de igyexek lenni majd aktívabban újra...

REGISTER_ONLY