Login
Coffee Break - just relax

Coffee Break - just relax

Kedves Guild Társak, barátok, követők!   Gondoltam ide is írok pár szót a jelenlegi...

Boldog Új Évet! 2015

Boldog Új Évet! 2015

Guild Társak, Szövetségesek, Árulók, Parfümügynökök!   Elérkezett az év vége. Talán nem túl...

Tagfelvétel

Tagfelvétel

A guild jelenleg tagfelvételt tart, további információ a tagfelvételek fórumban.A felvételi...

 • Coffee Break - just relax

  Coffee Break - just relax

  2015. szeptember 16. szerda, 04:52
 • Boldog Új Évet! 2015

  Boldog Új Évet! 2015

  2014. december 31. szerda, 12:53
 • Tagfelvétel

  Tagfelvétel

  2014. február 08. szombat, 00:00
Hiba
 • Kunena COM_KUNENA_INTERNAL_ERROR_CONFIG
Nyomtatás

Guild Szabályzat

Írta: Duur on 2020. június 03.

Figyelem! A szabályzat nem ismerése nem mentesít fel a betartása alól! (ld. 9. pont: Jogi nyilatkozat)

A Rövid Guild Szabályzat ITT tekinthető meg. De ezen teljes szabályzat van érvényben! A szabályzat folyamatos frissítés alatt áll jelenleg.

A guildben Dragon Kill Point (a továbbiakban: DKP, avagy SÖP) rendszer működik, ez a következő linkre kattintva tekinthető meg: KATT
Tartalom:
1. Segítségkérés
2. Guild Tabard
3. Guild Bank
4. Moderálás
5. Fegyelemezési jellegű szankciók
6. Rangok
7. Raidek
7.1 Raidek alatt a TeamSpeak3 program használatával kapcsolatos tudnivalók
7.2 Prémium DKP, Távozási szankciók

7.3 Egy eseményen történő részvétel
7.4 Trashlootok
7.5 Uncommon itemek
7.6 Még folyó militáris tevékenység alatt végbemenő lootolásra vonatkozó szabályok
7.7 Guild Eseményekre vonatkozó szabályok
7.8 AFK-ra vonatkozó szabályok
7.9 A Group Calendar Használata
7.10 Boss Lootolására vonatkozó szabályok
11 Elsődleges (main) és másodlagos (off) karakterekre vonatkozó szabályok
Guilden belüli manufakturizáció
9. Jogi Nyilatkozat1. Segítségkérés

A segítségkéréshez folyamodás cselekménye engedélyezett, azonban nem feltétlenül talál meghallgatásra. Amennyiben nem található a kérés teljesítére vállalkozó egyén (értsd: nem segít instance végrehajtásában, nem segíti elő a karaktered fejlődését, akár questek, akár elit vagy egyéb besorolású mobok eliminálásával, stb.), kérjük az esemény lezártnak tekintését.
Egyéb karakterek, guild tagok zaklatása tilos; zaklatás alatt a folyamatos, repetatív segítségkérés folyamatát értjük.
Figyelem! Természetesen bármilyen jellegű kérdés feltevése engedélyezett, illetve bármely probléma tisztázásában lehetőségeinkhez mérten rendelkezésre állunk, amennyiben képesek vagyunk azt megválaszolni. A fenti tilalom csak és kizárólag az ún. zaklatásra vonatkozik, az informatív jellegű érdeklődés teljes mértékben legális.


2. Guild Tabard

A Guild Tabard viselése nem kötelező, de kereskedelmi forgalomba bocsájtása tiltott, valamint bármely, a szervezett viselése ellen irányuló megmozdulás, összefogás is.


3. Guild Bank

A Guild Bank létrejöttének célja a guild tagok anyagi javainak egymás közti adományozása, tranzakciója. Természetesen a felszerelések egyoldalú igénylése nem elfogadott, minden kedves guild tagot megkérünk, hogy a lehetősegeihez mérten támogassa is a bankot!
A Guild Bank továbbá a különböző eventek, valamint a guild költségvetését képző monetáris jutalékok tárolására szolgáló szerepet is betölti, ennélfogva tehát nem öncélúan jött létre. A Guild Banknak ezen kívül nem célja az egyéni karakterek jövedelmének gyarapítása, avagy a enchanter szakma növelése, hiszen az alacsony szintű itemeket az alacsony szintű guild tagok támogatására helyeztük el.
Amennyiben ilyen precedens merül fel, rangcsökkentéssel, és / vagy NGB (No Guild Bank) ranggal kerül szankcionálásra. Disenchantolás céljára javasoljuk az aukciós házak, valamint alacsonyabb szintű instance-ok látogatását.
A Guild Bankban található tabok:

1.

Elixirs / other [átmeneti]

Ennek a tabnak a célja a elixírek, attribútum-növelő élelmiszerek, flaskák, valamint az egyszer, vagy többször használatos potik tárolása.


2.

Receptek & Glyphek

E tabba a különböző szakmák receptjeit, elkészítési útmutatóit, továbbá a glypheket helyezzük, lehetőleg hozzávetőleges értékkel bírókat.


3.

BS and Engineer

Kizárólag Blacksmithing, Mining, valamint Engineering szakmákhoz szükséges tárgyak, felszerelések tárolására bevezetett tab.


4.

Other 1

Szabadon választott, a guild tagok belátása szerint bármely, egyéb kategóriákba be nem sorolható javak megőrzésére szakosított tab.


5.

Gems

Csiszolt és csiszolatlan drágakövek elhelyezésére biztosított tab.


6.

Rare Tab

Kizárólag magasabb rangú guildtagok számára engedélyezett a hozzáférés. Eternal, epic, valamint rare minőségű tárgyak tárolására szolgál. Ezen tárgyakra bármely guild tag igényt formálhat. Megjegyzés: A Mists of Pandaria kiegészítőt megelőzően beszerzett, elavult javak az SA Depot Guild Bankban találhatóak.Pénzrészleg

Amennyiben a megfelelő pénzösszeg rendelkezésre áll, a nagyobb, fontosabb instance-ok, esetleg raidek során a guild bank fedezheti a tagok javítási költségeit. Ezen felül a különböző eventekre fenntartott monetáris juttatások is itt kapnak helyet. Röviden összefoglalva, a guild költségvetése található itt.

A DKP rendszer is ehhez a részleghez van csatolva. 

A guild továbbá rendelkezik egy másodlagos guild bankkal, amely az SA Depot guildben található. Az ehhez történő hozzáférés érdekében kérjük az igénylőket, vegyék fel a kapcsolatot a mindenkori Guild Masterrel. Az SA Depot guild bankjában főleg a meglehetősen ritkán használt tárgyak tárolása történik.

 

Ezen felül ezen szekcióhoz tartozik a Raidkit Project, ami a fenn említett tárgyak és motívumok folyamatos megjelenését és bő fenntartását szolgálja.
4. Moderálás

Tilos a guild kommunikációs csatornáin, (úgymint: guild chat, raid chat(raiden belüli csatornák), party chat, TS szoba, Discord szobák, iwiw klub, facebook csoport/messenger chat, fórum, instagram stb.) történő feltűnően vulgáris kifejezések alkalmazása. Ugyanígy más guild tagok, valamint GM-ek becsmérlése, pocskondiázása szintén nem tolerálható.
A kommunikációs csatornák használata nem alanyi jog, amennyiben valaki nem vállalja a használati feltételeket, az illető nem jogosult az itt lezajló kommunikációban történő közreműködésre! Megkérünk mindenkit, hogy lehetőleg empatikusan, a guild többi tagját figyelembe véve játsszon, illetve használja a fentebb említett lehetőségeket. A nem megfelelő viselkedés (ld.: közönséges kifejezések, csupa nagybetűvel írt szavak, mondatok használata, floodolás, uszító, sértegető megjegyzések) rangcsökkentés által kerül szankcionálásra.5. Fegyelmezési jellegű szankciók

Amennyiben külön szabály másként nem rendelkezik (vö.: 9. pont, jogi nyilatkozat; egyéb szabály), a guild szabályzat első ízbeni megszegéséért szóbeli dorgálás formájában végrehajtott szankcionálást foganatosítunk.
Ismételt áthágásokért háromszori figyelmeztetéssel kerül a szabálysértés ténye nyomatékosításra. Ha mindez nem bizonyulna elégségesnek, retorziók kerülnek bevezetésre (ld.: rangcsökkentés, eltiltás, stb.) Amennyiben a fegyelmi problémák továbbra is fennállnak, a guild arra kényszerül, hogy megváljon az illetőtől.

Felmerülhető incidens, hogy egy adott eseményen büntetés kiosztására kerül sor. A büntetésért felelős embereknek kötelezettségük a szabályzatban leírt szankciókhoz igazítaniuk az általuk kiosztott büntetést, ám azt az eseménytől függően felülbírálhatja saját megérzése szerint (nyilvánvalóan az alap normák megtartásán belül - amennyiben súlyosabb szankcióra kellene sor kerülnie, kötelező tájékoztatni és / vagy engedélyt kérnie a kijelölt felsőbb vezető(k)től). 6. Rangok

A rangok befolyása, hatása a közelmúltban jelentősen megemelkedett. A rangok kiosztását többek közt a guilden és raiden belüli aktivitás, szociális készség, interaktív részvétel, teljesítmény és segítőkészség határozza meg. A rangok megszabhatják például a tagok DKP-zási lehetőségeit.

A guild rangok létrehozásának apropója a guildben meghatározott időt eltöltött tagok jogainak biztosítása, ennélfogva az aktivitásukkal kevésbé erőteljesebb tónusban fellépő társaikkal szemben számos tekintetben prioritást élveznek, amely magában foglalja az anyagi juttatások esetét is, de nem limitálódik rá.


Initiate

A próbaidőre került tagok rangja. Legalább 1 hétig áll fenn, de az időtartama nőhet, a guild vezetőségének belátása szerint. Az Initiate ranggal rendelkező tag nem licitálhat lootosztáskor, azonban DKP-t gyűjt, és az előléptetés után jogosult felhasználni ezeket.

A rang megszerzésének kritériumai: honlapon történő, elfogadásra került tagfelvételi kérelem.


Alt & Inactiv

Ezen rang besorolása alá az alt, valamint a jelentősebb időtartam óta inaktív karakterek kerülnek. Amennyiben egy inaktív karakter ismét megfelelő aktivitást mutat fel, a rangról előléptetési lehetőséget szerezhet (Magasabb mint alaprangú tagoknál lehetséges az időintervallumi megvárás csökkentése is). Lootolási opciói elmaradnak bármely magasabb (tehát nem Initiate) rangot viselő karakterével szemben, más altokkal (és inaktívokkal) azonban egyenrangú e téren. Kivéve abban az esetben mely szerint ha és amennyiben egy raid instance másodlagos (alt) karakterek számára lett meghirdetve, elsődleges (main) karakterek nem élveznek előnyt velük szemben licit szerint, ugyanis ebből a szempont a másodlagos karaktereket is Soldier rang birtokosaként kezeljük. A fenti kijelentés nem veszti érvényét abban az esetben sem, ha és amennyiben egy alt karakter tulajdonosa az adott tárgyat az elsődleges karaktere számára óhajtja igényelni. Az ezen rangot birtokló karakterek láthatják a Guild Bank tartalmát.
Soldier

A guild teljes jogú tagja. A guild bankhoz 3 slot erejéig fér hozzá és javítási lehetősége van. Az ezen rangot birtokló karakterek magasabb rangú karakterek ellen legfeljebb 6000 DKP értékéig licitálhatnak.

A rang megszerzésének kritériumai: A próbaidő elvégzése után a tagok a vezetőség döntése alapján kapják meg e rangot, vagy távoznak. Inaktív karakterek esetében természetesen a megfelelő mennyiségű aktivitás várt el az előléptetéshez.

A rang a régi Soldier és Corporal rangokat foglalja egybe.Raider

A rang megszerzéséhez frekventív aktivitás szükséges, különös tekintettel az 5-, 10-, illetve 25 fős instance-okra. Magasabb rangú karakterek ellen legfeljebb 10000 DKP értékéig licitálhatnak. A Guild Bankhoz 10 slot erejéig fér hozzá és javítási lehetősége van.

A rang megszerzésének kritériumai: Állandó aktivitás, valamint a guild segítése, támogatása, és az instance-okon való részvétel, másodlagos progressben is! Legalább 2 hónapnyi guild tagság elengedhetetlenül szükséges.

A rang velejárója a birtokosával szembeni elvárások emelkedése legalább személyesen megfelelő felkészültség és teljesítmény terén.

A rang a régi Corporal "felsőbb" kategóriás tagok, illetve Captain rangúakat indikálja.


Colonel

Ezen rangnak is feltétele az aktivitás, valamint a 10 és 25 fős raidek rendszeres látogatása - másodlagos progressnél is. Tökéletesen és pompásan kell értenie mind a karakterhez, mind a játék mechanikájához. Interaktívan is aktívan támogatja a guild életét (pl.: TS / Discord használata beszéddel, témákhoz való hozzászólás, hozzájárulás).

Ezen felül a guild támogatása is szükséges. A Colonel rangot birtokló személy korlátlanul licitálhat, DKP megkötés nélkül. A rang eléréséhez legalább néhány hónapos (kb. 4-6+) guild tagság elengedhetetlenül szükséges. A Guild Bankhoz 20 slot erejéig fér hozzá és javítási lehetősége van.

A rang megszerezhetőségének kritériumai: Folyamatos aktivitás, 10 és 25 fős raidekben történő rendszeres részvétel, meglehetősen hosszú, a guild tagjaként eltöltött időtartam, a guild támogatása  és szakértelem az összes karakteréhez és a játékhoz.

A rang velejárója a birtokosával szembeni elvárások emelkedése legalább személyesen megfelelő felkészültség és teljesítmény terén.


Veteran

Ezen rangnak is feltétele az aktivitás, valamint a 10 és 25 fős raidek rendszeres látogatása bárminemű másodlagos vagy harmadlagos progressben. Ezen felül a guild támogatása is szükséges. A Veteran rangot birtokló személy korlátlanul licitálhat, DKP megkötés nélkül. A rang eléréséhez minimum 1 éves guild tagság elengedhetetlenül szükséges. A Guild Bankhoz 50 slot erejéig fér hozzá.

A rang megszerezhetőségének kritériumai: Folyamatos aktivitás, raidekben történő rendszeres (szinte állandó) részvétel, meglehetősen hosszú, a guild tagjaként eltöltött időtartam, kreativitás, a guild számottevő támogatása. S minden ezalatt lévő rang kritériumának teljesítése.

A rang velejárója a birtokosával szembeni elvárások emelkedése legalább személyesen megfelelő felkészültség és teljesítmény terén.

Raid Leader

Ez a rang a guild raid leadereit indikálja. Ezen rang birtokosai döntenek, a raidek mibenlétéről, menetéről, és összetételről, amennyiben nincs elérhető Vezetőségi tag, illetve ha a Vezetőség átruházta a raid vezetését az illetékesekre.(ilyenkor kötelező Raid Assistot adni legalább a Vezetőnek)

Érdemes tisztázni, hogy bármikor, bármilyen körülmények között egy Guild Vezetőségi tag felülbírálhatja a Raid Leaderek döntését, azt leszámítva, hogy fizikailag ők a raid vezetői. Mivel a raid a Guild szervezete alatt zajlik, a Vezetőség a legmagasabb rangon lévő erő, ezért a Raid Leadereknek kötelességük elfogadni, és egyetérteniük a Vezetőséggel, ha felülbírálás, vagy átvétel történik.

Fontos kiemelni, hogy Vezetőségi tagot, soha semmilyen körülmények között egy Raid Leader nem távolíthat el. Kivétel az, ha az adott Vezető beleegyezett ebbe.  OGM

Ez a rang a guild vezetőségének tagjait indikálja. Az OGM rangot birtokló tagok döntenek a guildet érintő adminisztratív ügyekről (mint pl: a guild szabályzat mibenléte és esetleges változtatásai, a DKP rendszer részletei, valamint a guild működésének egésze). Az OGM rang birtokosai folyamatos aktivitást mutatnak fel, a guildet beneficiális tevékenységgel támogatják, kreatív ideákkal járulnak hozzá. A Guild Bankhoz korlátlanul férnek hozzá, hasonlóképpen korlátlanul, DKP megkötés nélkül licitálhatnak.

A rang megszerzésének kritériumai: Erről a Guild Vezetőség minden esetben egyedi elbírálás alapján dönt.


Guild Master

A Guild Master rang a guild szellemi és politikai előjogokkal rendelkező pozícióját tükrözi egyben a guild vezetőség kulcsfontosságú szereplője, tekintve, hogy nagyrészt az ő személye erősen befolyásolja a Vezetőség döntéshozatalát.

A rang megszerezhetőségének kritériumai: A rang mindenkori birtokosa nem választható.

Guild Tagsági viszony

A Guild tagsági viszony keletkezése: Weblapon és / vagy wisperben és / vagy TS-en / Discordon történő, elfogadásra került tagfelvételi kérelem. Illetve közös megegyezés alapján. A próbaidő sikeres letétele.

 

A Guild tagsági viszony megszűnik:

A guild tag halálával

Közös megegyezéssel

Rendes felmondással

--Normális körülmények között, békés kilépéssel.

Rendkívüli felmondással

-- Ha a másik fél kötelezettségeit szándékosan, vagy súlyosan, gondatlanul megszegi.

--Ha a Guild tag: ittasan jelenik meg (kivétel az ilyesfajta eventek), nem tartja be a szabályzati előírásokat, megszegi a titoktartási kötelezettségeit.

--Ha a másik fél olyan magatartási formát mutat fel, stílusbeli és karakterbeli szempontban, ami nem tolerálható.

Azonnali hatállyal a próbaidő alatt.

 
7. Raidek

Jelen szabályzat bármilyen guild közösségi tevékenységre (pl.: raid, instance, scenario, achievementszerzés, ostrom, event, stb) vonatkozik (ezen tevékenységek a szabályzatban a továbbiakban gyakorlati okokból az "esemény" gyűjtőszóval jelöltetnek). A raid szabályzat nem ismerése nem mentesít betartása alól!

Tekintve, hogy a guild a környezet elleni (gyk.: PvE) tartalomra specializálódott, erősen ajánlott a megjelenés legalább hetente kétszer egy, vagy több eseményen.A fentiekkel egyetemben elengedhetetlen kijelenteni, hogy bár a szervezet célja a PvE tartalom kihívásainak hatékony és szakszerű teljesítése, elsődleges szándékként szervezetünkben mégis a kellemes, relaxatív atmoszfére kialakítása lép fel. Ezen kívül a honlapon, vagy a Guild Calendarban történt jelentkezést követően kötelező megjelenni a megjelölt eseményen, ez alól csak kivételesen súlyos indok ellenében adható felmentés. A megszervezett események időpontját illető szükséges tájékozottság érdekében és a klán további fejleményei és/vagy változásai követése érdekében a guild honlap gyakori időközönként történő ellenőrzése kívánatos.
Az események kitűzött időpontjában mindenkinek* kötelező a megjelenés, ez az időintervallum rendszerint délután 7 órától (GMT+1) kezdődik, a változás joga fenntarva.
*A "mindenkinek" kifejezés természetesen csak jelen guild (The Shadow Alliance, a magyar Tauri szerveren) temporálisan online tagjaira vonatkozik, téves lenne a szerver teljes populációjára, vagy egyéb indivídumok megjelenési kötelezettségére gondolni.

Amennyiben valamely guild tag egyéb tevékenységet folytat, a rangmegvonással, illetve a DKP megvonással történő szankcionálás által végrehajtott retorzió az elfogadott procedúra. Jelen sorokkal kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az események előtt, illetve után megfelelő időintervallum áll rendelkezésre az egyéb elfoglaltságok elvégzésére.7.1 Raidek alatt a Discord program használatával kapcsolatos tudnivalók

Raidek alatt a Discord program használata feltétlenül kötelező!
E program letöltése elengedhetetlen a guild kommunikációs folyamatai hatásfokának nagyságrendi növelésének érdekében. A kellően nyomós indok hiányában történő távolmaradás Discord programról következménye a raidből való eltiltást vonja maga után. Természetesen nem pusztán a jelenlét várt el, de a megfelelő audiokontribútum is megkívánt, ennek hiányában kénytelenek leszünk az esetet automatikusan meg nem jelentként kezelni, és az idevágó lépéseket foganatosítani.


7.2 Prémium DKP, Távozási szankciók

A raidek teljes folyamatán való résztvétel által prémium DKP összegek birtoklása válik elérhetővé. Ezzel szemben az esemény elején, az erre kijelölt időpontban végrehajtott előzetes bejelentés hiányában történő távozás az esemény során szerzett teljes DKP összeg egyszeri, legalább 50%-os deflálását vonja maga után. E szabály alól kellően nyomós indoklással mentesülési kérelem lehetséges, azonban itt valóban megfelelő figyelmet ajánlott fordítani a fellebbezés okára, hiszen a körülmények ezt megkövetelik. Ezen felül erősen ajánljuk az internet-hozzáférés megszakadása mesterséges szimulációjának elkerülését, tekintve a kockázati tényezőket.

Az esemény elején történő pontos érkezést minden egyes résztvevő tagnak +500 DKP-val jutalmazzuk abban az esetben ha 19.00 (GMT+1) pontos órakor az adott esemény lokációjának a helyén tartozkodik. (pl.: ICC -> Icecrown)

 

Figyelem! A Kispados-rendszer jelenleg az online aktivitásra való tekintettel meghatározatlan ideig felfüggesztett (tehát nem érvényes) állapotban van.

Kispados-rendszer

Ha, és amennyiben, az adott raid időintervallum alatt egy adott guild tag nem fért be a guild álltal rendezett raid eseményre kérheti (az adott raidet vezetőktőktől), hogy felírják a kispados listára.

Amennyiben a felírás megtörtént, az Illető vállalja, hogy az esemény ideje alatt (19.00-23.00 normál esetben) aktívan online, azonnali reagálható állapotban van rögtönzött csere esetére, amennyiben ez szükséges a raid számára. Ezzel együttesen elfogadja, hogy az esemény közben nem megy egy el egy másik - ugyanazon eseménypontot megcélzó megnyilvánulásra.

Raidbe nem kerülés esetén, a mindenkori SÖP pontjához, plusz 1300 pont adandó. 

Abban az esetben, ha még is bekerülne a raid eseményre a következő DKP-zási juttatások várnak rá: 

A megadott raid instance normál szintű (10 vagy 25-fős raidekre vonatkozóan, várakozástól függően) minden eddigi likvidált objektumáért járó alapdkp-t kapja meg. (Ismételten csak az alapdkp-t, tehát egyéb bónuszt nem.) Természetesen a raid további részére a megszokott juttatási formák vonatkoznak.7.3 Egy eseményen történő részvétel

Egy eseményen történő részvétel keretében kéretik legalább este 11 óráig (GMT+1) jelen lenni.
Ennek elmulasztása a szóban forgó eseményen birtokba vett DKP pontok kétszeresétől való megfosztásának eredményezésében realizálódik, így erősen ajánlott a jelentkezés előtt meggyőződni és tájékozódni az esemény számunkra kedvező időintervallumban történő elhelyezkedéséről. Továbbá egyéni lehetőségektől függően kötelező törekedni a meghirdetett időpont előtt legalább fél órával a helyszínre érkezni, az esemény kezdésének gördülékenyebbé tételének érdekében.  

Ennek értelmében még egyszer kiemelnénk, ha és amennyiben a guild által szervezett raid instance-típusú megmozdulás tagjai önkéntes beleegyezésükkel hozzájárulnak az adott esemény 23:00 (GMT+1) utáni további folytatásához, a guild szabályzatban foglaltakkal ellentétben a befejezés hivatalosan is áthelyezhető egy későbbi, előre nem meghatározott időpontra. Az ezáltal extendált megmozdulás legkésőbbi lezárása 04:00 (GMT+1). Bármilyen ezt meghaladó esemény elveszti hivatalos jellegét ettől a ponttól fogva, és pusztán mint magántermészetű megmozdulásként folytatódik.


7.4 Trashlootok

Trashelések során a tagok számára csak és kizárólag az általuk használható receptekre, elkészítési útmutatókra engedélyezett a needelés, tehát tilos ezen javak aukciós házba való elhelyezése, vagy egyéb kereskedelmi forgalomba bocsájtása. A drágaköveket a raidelés folyamata során átmenetileg az OGMek tárolják, majd a procedúra végeztével a guild bankban kerülnek elhelyezésre (előfordulhat az azonnali lokális felhasználás is).
Ezen csiszolatlan vagy csiszolt drágakövekből bármely guild tag igényelhet, amelyet egy JC-s guild tag készíthet el. A későbbiekben további itemek OGM-monopóliumának bevezetésének jogát a guild vezetőség fenn tartja.

Az Icecrown Citadel raidből birtokba vett Primordial Saronitokra átmeneti jelleggel, egyelőre meg nem határozott ideig kizárólag OGMek needelhetnek. Crusader Orbok és Runed Orbok mostmár roll rendszer beszámítása alá tartoznak. E szabály létrejöttének célja a felszerelés fejlesztése, továbbá a vitális disputációk elkerülése.


7.5 Uncommon itemek

Az események során megszerzett, uncommon minőségű tárgyakat illetően csak és kizárólag Enchanting szakmával rendelkező karaktert birtokló guild tagok választhatják a disenchant opciót, feltéve, hogy aktívan gyakorolja a guild számára eme szakma szolgáltatásait.

Uncommon (,,zöld") minőségű itemekre a needelés minden guild tag számára tilos! (E szabály értelme a guild körein belül történő díjmentes enchantolás biztosításának lehetővé tétele megfelelő mennyiségű, erre a célra felhasználandó alapanyaggal, ezért a disenchantolás folyamatának prioritása megkövetelt.)7.6 Még folyó militáris tevékenység alatt végbemenő lootolásra vonatkozó szabályok

Amennyiben a trashhel folytatott küzdelem még tart(combat van), szigorúan tilos az elhunyt objektumok kifosztása, valamint javaik leellenőrzése is, ugyanis ez bizonyos helyzetekben meglehetős disztrakciót okozó tényező.
Ismételten a tagok tudomására hozzuk, a nyomatékosítás érdekében: folyamatos combat aktivitás során a lootolás tevékenysége a guild szabályzat értelmében megengedhetetlen!
Amennyiben mégis előfordulna a fenti precedens, a szankcionálás során a jelen levő raiderállomány minden tagjától fejenként száz (100) DKP összegű levonás eszközlésére vagyunk kényszerítve, kivéve abban az esetben, ha az elkövető önszántából jelentkezik.


7.7 Guild eseményekre vonatkozó szabályok

Ha és amennyiben egy szükségeltetett guild tag képtelen részt venni egy guild eseményen, egy, nem guild tagokkal végrehajtott korábbi, azonos helyet célzó esemény által kiosztott ID-azonosító a guild ID-azonosítójával történő interferációja okán, az incidens rögzítésre kerül. Meghatározott számú, ilyen kategóriába eső szabálysértés következményei lehetnek rangelvonás, DKP-megvonás, valamint akár a guildből bekövetkező eltávolítás is.

Itt felhívnánk minden klánban lévő ember -és egyéb lény figyelmét, hogy 2014.05.15.-től a GDKP (Gold-DKP; pug ill. random raid) a legnyomatékosabban TILTOTT minden MAIN karakter számára. Amennyiben még is ilyen eset kerül megállapításra, a mindenkori Vezetőség feljegyzi az eseményt. A továbbiakban rang deklarálás illetve guildből való eltávolítás kerül végrehajtásra ahogy megíródott.

Abban az esetben, ha az adott Main karakter nem tudott eljutni az elsődleges eseményre, engedélyt kérhet a Vezetőség bármely tagjától, hogy résztvehessen egy fenn említett külsős eseményen. Ha megállapításra került, hogy a továbbiakban a guildnek nincs szüksége az adott játékos a-heti szolgálataira (általában ID-reset előtt 3 nap), megkaphatja az engedélyt. Azonban engedély hiányában történő részvétel nem tolerált.

Mindazonáltal, aki repetatívan végrehajtja ezt akár engedéllyel is(tehát sokszor jár gdkp-ra main karakterrel) a guildből való távozásra kérjük fel, mivel így nem segíti guildünket.

 

Amennyiben a guild raid instance-ok használatát folytatja, avagy ilyen és ehhez hasonló tevékenységek végrehajtásának szervezése folyik, bármiféle személyes küzdőjáték (beleértve, de nem korlátozva az aréna funkcióinak igénybevételére) űzése szigorúan tiltott, feltéve, hogy az illetőnek egyébiránt lehetősége lenne részt venni a fentebb említett társasági eseményekben és / vagy a vezetőség tagja(i) igényt tartanak az illető guild tag szolgálataira. A guild hivatalosan PvE irányultságú preferenciájára hivatkozva ellenkező esetben az elkövető ellen előre meg nem határozott mértékű, akár az öt év fegyházbüntetést is elérhető szankciók léphetnek életbe.

A fentiektől eltérően egy időben több karakter használata (közismert nevén dualbox v. multitask) nem tiltott, azonban nem ajánlott, az ebből eredő fokozott feszültségből, a figyelem lekötéséből, stresszből, megfeszített koncentrációkövetelményekből, valamint egyéb hátrányokból adódó potenciális vétségek ugyanis nem esnek enyhébb elbírálás alá, mint egyéb, szokványos tévedések. Ennélfogva bárminemű ehhez hasonló tevékenység folytatása csak saját felelősségre történhet!7.8 Események alatti távollétre (röviden: AFK) vonatkozó szabályok

Előzetes szóbeli és / vagy írásbeli figyelmeztetés hiányában egy guild esemény során végrehajtott, legalább 10 perces távollét ezer (1000) DKP megvonását vonja maga után, 15 perc erejéig. 15 perc eltelének végeztével az illetőtől kénytelen megválni a raid.
Hasonló renitencia repetatív végrehajtása rangcsökkentéssek képében realizálódó retorziókat okozhat, amely végül a guildből való deinvitálás formájába torkollhat.

A szerver átmeneti leállítása (közismertebb kifejezéssel: DC) nem jogosítja fel az esemény résztvevőit a távozásra. Amennyiben egy tag a távozás iránti igényét óhajtja kifejezni, a Discord program privát üzenet funkcióját használva teheti meg, a részletek ismertetésével. Ezen felül, ha a leállás ideje alatt / kérvény benyújtása után távollétére kerül sor, köteles ezt előre jelezni az illetékes vezetőnél, a távozást előidéző okot pedig a lehetőségekhez mérten tartozik rövid időintervallum alatt elvégezni, az egyéb, az eseményen részt vevő tagoknak okozott esetleges kényelmetlenségek elkerülésének céljából.

Erősen ajánlott legfeljebb 10 perces szünetekkel rendszeresen ellenőrizni a raid, valamint a szerver állapotát. Abban az esetben, ha egy résztvevő előzetes figyelmeztetés nélkül távozik huzamosabb időtartamra ilyen esetekben, vagy maga az esemény ideje alatt tüntet távollétével, ezáltal hátráltatva a guild többi tagját (pl. a célpontok likvidálásában), a renitens tagot raidből történő eltávolítással, illetve DKP megvonással vagyunk kénytelenek szankcionálni. A fenti szabályok az eseményen résztvevő összes tag halálakor* fellépő jelenség (ún. wipe) esetén is fenn áll!
*Itt az in-game karakterek halálát értjük. Amennyiben az összes felhasználó hunyna el egyszerre, úgy természetesen a távozás megengedett.


7.9 A Group Calendar Használata

A Group Calendar használata erősen ajánlott, a tervezett események időpontjáról történő tájékozódás érdekében, aminek folyományaként elkerülhető az esetleges disztraktív, felesleges utánérdeklődés ebben a témában. Ugyanebből az okból kifolyólag célirányos az ide vonatkozó kérdések hanyagolása, mind a guild chat területén, mind személyes léptékben.
A Group Calendar használata által történő jelentkezés nem kötelező, tekintve a körülményeket, melyek arra engednek következtetni, hogy az online karakterek tekintélyes hányada számára engedélyezett a részvétel egy esetleges guild eseményen, azonban ha valamely guild tag a Group Calendar használatát igénybe veszi, 100%-os részvételi eséllyel számolhat, míg ellenkezo esetben a jelenlét lehetséges, és elképzelhető, azonban nincs biztosítva.
A fenti szabályokhoz hasonlóak forognak fenn az események kijelölt időpontjához illesztett záros határidőnél később érkező tagok számára is. Ezenfelül ha precedens adódik egy, Group Calendar használata által végbement jelentkezésre, azonban az érintett egyén nem jelenik meg az eseményen, kénytelen a mindenkori DKP pontjainak összegéből egy 10%-os csökkentést elszenvednie (feltételezve, hogy távollétéről előzetesen nem informálta az e téren illetékes vezetőket).

Ismételten fontos megjegyezni, hogy a Group Calendar jelenleg tájékoztatási jelleggel üzemel, így használatának jelentkezési funkciója pusztán kényelmi szempontokat támaszt, nem kötelezettség, azonban a Group Calendar birtoklása és figyelemmel követése elengedhetetlen, az események időpontjáról történő előzetes informálódás érdekében.7.10 Boss Lootolására vonatkozó szabályok

Ezúton szeretnénk felszólítani minden kedves guild tagot, hogy a loot osztása, illetve a licitálás ideje alatt tartózkodni szíveskedjék az emote-ok használatától, valamint az egyéb, disztraktálónak konsziderálható tevékenységtől, a javak tranzaktálásának teljes ideje alatt.
Ellentétben egyes elavult szabályokkal, valamint a trashelés esetén fennálló kötelezettségekkel, a boss eliminálásának pillanatától kezdve engedélyezett a loot megvizsgálása (azonban ez természetesen pusztán tetszőleges funkció. Amennyiben bármely guild tag a drámai tenzió fokozásának érdekében nem kíván tudakozódni a lootról, nem kötelező utánaérdeklődnie, de a guild nem vállal felelősséget a TeamSpeak / Discord programot, avagy akármelyik chatfelületet, netán egyéb kommunikációs forrást érintő, ezzel a témával kapcsolatos információs csendért).

Tilos viszont a licitálás időtartama alatt emblémákat, avagy egyéb szabadon birtokba vehető jutalmakat eltávolítani a boss hagyatékából, a lootosztás zavartalanságának megőrzésének érdekében.
Fontos megjegyezni, hogy szigorúan tilos az esetleges master loot funkció problémáiból adódó szabad-lootolási helyzeteket kihasználni. Ha mégis precedens adódna egy "binds when picked up" típusú tárgy, vagy egyéb juttatás birtokba vételére, min. 800 (nyolcszáz) DKP levonásának eszközlésére kényszerülünk (feltéve, hogy az item eltávolítása azelőtt következik be, hogy az idevágó tulajdonjog egyértelműen megállapításra került volna). Ennek a DKP mennyiségnek megváltoztatását, illetve a retorzió mibenlétét magát az illetékesek egyénileg is megítélhetik, az adott helyzet jellegéből kifolyólag.

Az események ideje alatt az autoloot funkció használata szigorúan tilos, ha mégis bekövetkezik egy ilyen természetű incidens, nagymértékű DKP levonás szankcionálása kerül bevezetésre.

Az események során előforduló, gondatlanságból elkövetett trash aggrózásokért, avagy egyéb, hasonló forrásból származó balesetekért (pl.: sebzés okozásának folytatása a "dps off" figyelmeztetés megjelenése után, az eseményeken részt vevő karakterek halálának okozásáért, stb) a vezetőség az eset súlyosságát, és egyéb tényezőket figyelembe véve tetszőleges DKP mennyiséget szubsztraktálhat az incidensért felelősséggel tartozó egyéntől.

Az esemény során szerzett receptekre, valamint egyéb elkészítési útmutatókra kizárólag a needelés elfogadott, ha nem fordul elő ilyen szükséglet, greedelésre is sor fog kerülni. Itt fontos megjegyezni, hogy csak és kizárólag az eseményen jelenleg részt vevő karakterek számára engedélyezés a needelés cselekedete, tehát másodlagos (alt karakterek) számára történő needelés a szabályzatba ütközik, de ha és amennyiben egyetlen jelenleg részt vevő karakter sem tart igényt a receptre, a greedelés folyamán lehetséges másodlagos karakterek számára igényt tartani (azonban kereskedelmi célokra ekkor sem megengedett).
7.11 Elsődleges (main) és másodlagos (off) karakterekre vonatkozó szabályok

2020-ban minden guild tag számára lehetőséget biztosítottunk elsődleges és másodlagos karakter(ek) megítélésnek cseréjére, a Mists of Pandaria kiegészítő alkalmából. A karakterek prioritásának megváltoztatására ezen az időponton kívül csak és kizárólag rendkívül nyomós indok felmutatásával lehetséges (az indok megítélése a guild vezetőség belátása szerint történik).

Az elsődleges karakterek (a guild hatáskörén kívül vagy belül) kereskedelmi forgalomba bocsájtása a legnyomatékosabban tiltott! Amennyiben ilyen természetű renitencia fordulna elő, a guild biztonsága érdekében kénytelenek vagyunk a guild köreiből történő eltávolítással, és / vagy DKP csökkentéssel szankcionálni.

A Wrath of the Lich King kiegészítőt megelőző időintervallumból elhíresült magatartásformák elkerülésének, valamint a guild a lehetőségekhez mérten minél nagyobb hatásfokú fejlesztésének érdekében bevezetésre kerül a szabály, mely szerint a raid típusú eseményekre minden guild tag köteles az elsődleges karakterével részt venni. A raidekben mindaddig tiltott a másodlagos karakterek használata, amíg a guild tagok legalább 70%-ának, nem áll rendelkezésre egy teljes mértékben* epic minőségű felszerelés (ez alól kivételt képez a tabard) az adott contentben. A guild tagjai a raid vezetőségének kifejezett kérésére látogathatják alt karakterrel is a main karakterek számára szervezett raidet, amennyiben azok képességei feltétlenül szükségesek a raid céljainak rendeltetésszerű végrehajtásához. Ebben az esetben a szóban forgó karakter kivételképpen előnyt élvez más altokkal szemben lootosztás terén. Karakterek cseréjét a tag köteles előre bejelenteni, a karakter további sorsa a guild vezetés hatáskörébe tartozik.

 

Bár triviális, amennyiben bármely guild tag a vezetőség tudomása nélkül, illetve azt félrevezetve, saját másodlagos (off-)karaktereként új személyek bejuttatását hajtja végre, vagy erre törekszik, a vezetőség belátása szerinti szankcióban részesül. Az inkognitóban tartózkodó illető tagsági jogai természetesen haladéktalanul felfüggesztésre kerülnek (eltekintve néhány elvétve előforduló extrém eset

*től).

 

8. Guilden belüli manufakturizáció

A guild körein belül történő kézműves-, vagy egyéb szolgálatásokat, bár nem kötelező, de általánosan bevett tradícióként ingyenesen kezeljük.
Ez alatt két guild tag egymás közti interakciót értjük, melynek során az egyik fél szakmáját igénybe véve különböző javakat vagy juttatásokat készít a recipiensnek (mint pl itemek, enchantok stb). Ilyenkor általánosan elfogadott (guilden belül!) az ellenszolgáltatástól történő eltekintés, avagy mindössze anyagáron dolgozás.9. Jogi nyilatkozat

A guild állományába történő jelentkezéssel, illetve a guild meghívás elfogadásával a (leendő vagy már) tag elismeri, hogy a guild szabályzatot elolvasta,
megértette, és elfogadja.

A guild kommunikációs csatornáinak igénybevételével a felhasználó, ebbe beleértve, (de nem kizárólagosan korlátozva) a guild tagjai által fenntartott és / vagy használt TeamSpeak 2-3 és / vagy Discord csatornán vagy csatornákon tartózkodóakat, a guild számára dedikált Facebook-, vagy Iwiw-klubok, csoportok, és bármely más közösségi csoportosulás tagjait, a guild által szponzorált, fenntartott, létrehozott, vagy a guild megbízásából működő adminisztrátori hatáskört betöltő személyek által ellenőrzött chat- és fórumtermészetű valós vagy virtuális helyszínek felhasználóit, a guild hatáskörében szervezett, vagy a guild természetével kapcsolatos bármiféle esemény, szociális kontaktevent vagy összejövetel résztvevőit, kijelenti, hogy tájékozódott, tudomásul vette és elfogadja a guild szabályzatában foglaltakat.

Amennyiben ezen kritériumok bármelyike nem áll fenn, a tag köteles elutasítani a meghívást, illetve azonnali hatállyal elhagyni a guildet.
A guild szabályzat nem ismerése nem mentesít a betartása alól!
A guild szabályzat megsértését azonnali eltávolással szankcionáljuk (vö.: 5. pont, fegyelmezési jellegű szankciók), és minden guild tag köteles betartani azt.
A guild vezetőségnek bármikor jogában áll egyes szabályokat átmenetileg vagy véglegesen, személyre szabottan vagy totálisan felfüggeszteni, az esetleges szankciókat avagy egyéb részleteket ideiglenesen vagy permanensen megváltoztatni, külön bejelentés nélkül.
A szabályzat szerzői semmilyen felelősséget nem vállalnak a szabályzat elolvasása által előidézett esetlegeses balesetekért!
A szabályzat megtekintése 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
A szabályzatban található bármilyen jogilag védett tartalom az (Európai Unió) törvény szerinti tulajdonosuk birtokában áll.
A szabályzat tartalmát, és mibenlétét illető kreatív hozzájárulásokat szívesen fogadjuk, azonban nem garantáljuk a szellemi javak hasznosítását is!Tisztelettel,
Guild Vezetőség:

 

Duur

Vargosz

Gadar

Online tagok

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Forum üzenetek

No posts to display.

Shoutbox

LAST_MESSAGE: 7 Years, 8 Months AGO
 • Truehero : Udv mindenkinek!!!
 • Morgomasina : Remélem Duur hamar megszeded magad :) Utána újra nagyok leszünk
 • Morgomasina : Elérhető a Catas Tauri shoot oldal: «link»
 • Szedasan : Sziasztok, kissé meguntam a wow ot de idővel szeriuntem visszatérek addig is offline életet élek :D
 • Shadoween : jee beengedett csak irni kellett ide.. milyen jó ez a guildoldal :)
 • Shadoween : hmm nem enged be a szerver és nem tudom az emergensy ts jelszót.... Remélem dc van és nem nálam van a hiba..
 • Duur : Tokelau-szigeteki domain, jobbat nem is választhattak volna. / köszi Night :)
 • Morgomasina : WoW 4.3.4 összegyűjtve egy oldalon: «link»
 • Nightsock : Hogy oszinte legyek Duur......ez volt amiota ismerlek a legszebb megfogalmazasod es benne van minden. Ezt olvasva kirazott a hideg....annyi szep es rossz emlek.....hihetetlen....elnezest szeretnek kerni a rossz donteseimert rossz pillanataimban es sajnalom (nem a jatek miatt, hanem a tarsasag miatt), hogy sajnos mar nem tudok ugy reszt venni a dolgokban mint regen, viszont minden pillanatat imadtam a SA-nak! Ez nem csak egy jatek ez egy tarsasag!
 • Shadoween : Hi all! nem vesztem ám el, csak átestem egy műtéten. 4 bölcsességfoggal könnyebb lettem. Meg ugye foci vb és nyár, de igyexek lenni majd aktívabban újra...

REGISTER_ONLY