Login
Coffee Break - just relax

Coffee Break - just relax

Kedves Guild Társak, barátok, követők!   Gondoltam ide is írok pár szót a jelenlegi...

Boldog Új Évet! 2015

Boldog Új Évet! 2015

Guild Társak, Szövetségesek, Árulók, Parfümügynökök!   Elérkezett az év vége. Talán nem túl...

Tagfelvétel

Tagfelvétel

A guild jelenleg tagfelvételt tart, további információ a tagfelvételek fórumban.A felvételi...

 • Coffee Break - just relax

  Coffee Break - just relax

  2015. szeptember 16. szerda, 04:52
 • Boldog Új Évet! 2015

  Boldog Új Évet! 2015

  2014. december 31. szerda, 12:53
 • Tagfelvétel

  Tagfelvétel

  2014. február 08. szombat, 00:00
Hiba
 • Kunena COM_KUNENA_INTERNAL_ERROR_CONFIG
Nyomtatás

DKP Rendszer

Írta: Duur on 2020. június 03.

Figyelem! A Mists of Pandaria kiegészítőre való frissítés folyamatban van, ezért előfordulhat, hogy az adatok régi content általi pontokat tartalmaznak, ám a rendszer szabályzata és mibenléte érvényes, és frissítés alatt áll.

 

Tartalom:

1.1 A DKP rendszer fogalma
1.2 DKP lényege összefoglalva (dióhéjban)
.3 DKP-korhadás (Decay)
2.1 A DKP használata
2.2 DKP kiutalási táblázat
2.3 Tokenek & DKP variációk
2.4 A guild rangok befolyása a DKP-ban
3. A DKP pontok intramembrális tranzakciója
4. Update táblázat


1.1. A DKP rendszer fogalma

A DKP mozaikszó a Dragon Kill Point (magyarul: SárkányÖlési Pont) kifejezés rövidítése. A rendszer lényegét tömören a következőkben foglalhatjuk össze: a guild* tagjai a különböző raid instance-okban végzett közösségi erőfeszítéseikért bizonyos mennyiségű kreditponttal történő jutalmazás történésének folyamata alá vetülnek (ezen erőfeszítések tipikusan az instance-ok jelentős mérföldköveit képező ún. "Boss" minősítésű ellenséges objektumok likvidálásában nyilvánulnak meg, azonban elképzelhető az instance területlén eltöltött időtartam honorálása is).


Addon használat és licitrendszer

A guild jelenleg egy bizonyos EPGP név alatt terjesztett addont (a továbbiakban: ,,addon") használ ezen kreditpontok nyilvántartására, valamint managelesére, tekintve a viszonylag egyszerű rendszerezhetőségének advantációját. Az addon használata a guild körében nem kötelező, azonban bizonyos előnyökkel jár:
használója képes nyomon követni a guild tagjainak kreditpont mennyiségét, valamint az egyes tárgyi jutalmak ellenértékeit.
Az addon háromféle változóval operál, amelyek rendre a következők: EP (Effort Points, magyarul Erőfeszítés Pontok), GP: (Gear Point, felszerelés pont), valamint PRMi (Priority Minimum, magyarul Prioritás Minium, amely az előző két érték hányadosának feleltethető meg). Ezt mindössze tájékoztatási célból közöljük, ugyanis a guilden belül a háromfajta érték közül jelenleg csak és kizárólag a EP van használatban. 

A Erőfeszítés Pontok keresete leggyakrabban a "Boss" minősítésű célpontok elimilásának keretében valósul meg, mint arra fentebb már utaltunk. 

Az ezen objektumok eltávolításával birtokba vett javak megosztása licitrendszer által megy végbe, melyben a fizetőeszköz neme a fentebb
részletezett Erőfeszítés Pont (avagy EP). Természetesen nincs kizárva a technikai jellegű problémák fellépése, amik következményeképp esetlegesen előfordulhat, hogy Erőfeszítés Pontok (EP) helyett Felszerelés Pontok (GP) kiutalása történik meg, azonban magától értetődően ezek a pontok likvidálásra kerülnek.


1.2 DKP lényege összefoglalva (dióhéjban)

Minden, a guild által szervezett és végrehajtott közösségi eseményen részt vevő guild tag meghatározott időközönként bizonyos mennyiségű kreditpont juttatásában részesül, továbbá meghatározott célpontok likvidálásáért is hasonnemű jutalék kiutalása esedékes. Az ezen működés során megkeresett kreditpontok használandóak az igényelt javak kiosztása során fellépő licitek alkalmával. A rendszer célja a közösség által birtokba vett javak egyenletesebb, inkább teljesítményalapú elosztása; a közösségi eseményeken történő részvétel által eredményezett kreditpontokra alapuló szisztéma kíválóan szolgálja ezt, tekintve hogy a licitálás cselekménye után a felajánlott kreditmennyiség egyértelműen elveszik (azonban ez után a szóban forgó egyén természetesen jogosult további pontok megkeresésére). 

Amennyiben egy illető által felajánlott EP Pont mennyisége nem elegendő a kívánt értéktárgy megvásárlása, és kénytelen tartózkodni az említett tárgy birtokba vételétől, úgy a licitben éppen aktuálisan közzétett pontmennyisége természetesen nem kerül megfosztás folyamata alá. 

Az egyes, árverésre bocsátott javak magától értetődő módon a legnagyobb mennyiségű kreditpontot felajánló guild tag tulajdonába utalódnak át.

Figyelem! Büntetés terhe mellett szigorúan tilos a valós beszerzési szándék nélküli, pusztán más guild tagok kreditpontjainak csökkentését célzó licitálási működés!

A hasonnemű cselekmények végrehajtása szankcionális retorzió bekövetkezését indikálja.
Reméljük a rendszer ismertetése minden, azt elolvasó felhasználó számára egyértelmű. Problémák támadása esetén akár a honlapon, akár játékon belül engedélyezett és megengedett az érdeklődés, valamint a guild szabályzat is tartalmaz idevágó részeket.

A DKP pontok (gyk.: a GP, az EP, valamint a mindenkor éppen aktuális fizetőeszköz neme a köznapi gyakorlatban a DKP (SÖP) betűszó használatával jelölendő) ellenőrzése a szociális panel (O gyorsbillentyű) Guild fülén ellenőrizhető, az egyes tagok guild jegyzetének OGMek által szerkesztett részlegében tekinthető meg illetve ezen online webes dkp táblázatban: link


1.3 DKP-korhadás (Decay)

A SÖP-korhadás jelensége arra szolgál, hogy potenciálisan biztosítsa a folyamatos aktivitási szándékot. A SÖP-korhadás lényege, hogy a guild tagok akkumulált DKP-pontjai heti 5%-os erodálási folyamaton esnek át. Ennek következtében kiküszöbölődik a régebbi, hasznos hozzájárulást nem nyújtó, de előre nem látottan ismét szolgálatba álló guild tagok elsöprő fölénye is. Fontos felhívnunk rá a figyelmet, hogy a 5%-os érték nem állandó, bár jelenleg általános értékként van meghatározva, a guild teljesítményétől függően dinamikusan változik, de azonban elképzelhető a statikus felhasználás is.


2.1 A DKP használata

A fentiekben már kimerítőlegesen ismertetett DKP rendszer használata minden olyan instance során alapvető, amelyben Tier 13, avagy ennél jobb minőségű javak beszerzése lehetséges. Ezen felül a guild vezetőség bármely instance, event, stb. esetén fenn tartja a DKP rendszer használatának potenciális jogát. Megemlítenénk, hogy a DKP osztása, kizárólag az adott event / instance végén kerül kiutalásra, a bónusszal együtt.


Az alant található kisebb táblázat foglalja össze dióhéjban az egyes instance-ok teljesítése során kiutalt DKP pont mennyiségét. 


2.2 DKP kiutalási táblázat

Figyelem! Kizárólag azokat az instance-okat tüntettük fel, ahol rendszerint a DKP rendszer használata működési folyamat alá kerül! (Gyk.: értelemszerűen a fel nem tüntetett instance-ok teljesítése során általában nem kerül kiutalásra DKP összeg. Kivétel: ha a fel nem tüntetett instance teljesítésével párhuzamosan egy egyéb, DKP pont kiosztásával járó instance is zajlik - ebben az esetben ugyan kiutalásra kerül bizonyos mennyiségű DKP pont, azonban nem a fel nem tüntetett, hanem a feltüntetett instance végrehajtásában résztvevő guild tagok számára). 

A DKP pontokat részletező táblázatok két kattintás útján érhető el. A Lentit láthatják. A szimpla menüben lévő: ITT 

Figyelem! A DKP pontok kiutalásának reformja 2013. Április 27.-től lép hatályba. 

Ezen felül lehetőség van prémium dkp-ra, avagy egyéb, event és egyéb eseményen történő részvétel, esetleg szociális segítségnyújtásért szerzett DKP-ra.

Icecrown Citadel

BOSS 10 fős 10 fős HC 25 fős 25 fős HC
Lord Marrowgar 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Lady Deathwhisper 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Gunship Battle 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Deathbringer Sourfang 200 DKP 250 DKP 250 DKP 300 DKP
Festergut 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Rotface 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Professor Putricide 200 DKP 250 DKP 250 DKP 300 DKP
Blood Prince Council 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Blood-Queen Lana'thel 200 DKP 250 DKP 250 DKP 300 DKP
Valithria Dreamwalker 100 DKP 150 DKP 150 DKP 200 DKP
Sindragosa 200 DKP 250 DKP 250 DKP 300 DKP
The Lich King 300 DKP 400 DKP 400 DKP 500 DKP

Trial of the Crusader

BOSS 10 fős 10 fős HC 25 fős 25 fős HC
Northrend Beasts 300 DKP 500 DKP 500 DKP 800 DKP
Lord Jaraxxus 300 DKP 500 DKP 500 DKP 800 DKP
Faction Champions 300 DKP 500 DKP 500 DKP 800 DKP
Twin Val'kyr 300 DKP 500 DKP 500 DKP 800 DKP
Anub'arak 350 DKP 550 DKP 550 DKP 900 DKP

Onyxia's Lair

BOSS 10 fős 25 fős
Onyxia 250 DKP 500 DKP

Ulduar

BOSS 10 fős 25 fős Prémium: 0-600 DKP
Bossok 300 DKP / BOSS 400 DKP / BOSS fős
Yogg-Saron 400 DKP 500 DKP
Algalon the Observer 400 DKP 500 DKP

Vault of Archavon

BOSS 10 fős 25 fős
Toravon the Ice Watcher 100 DKP 200 DKP

Funraidek

Funraidek definició szerint minden 60-as, és 70-es raideket értünk.
Minden nagyobb instáért maximum 1000 SÖP pont osztható.
Minden kisebb / közepes instáért maximum 500 SÖP pont osztható.
A raidekért járó dkp mennyiséget, az adott vezető dönti el.

 

Minden Achievement +50 SÖP pontot ér amennyiben azt az adott megmozdulás teljesítette. Ez alól kivétel a "instance-end", és "quarter-end" teljesítmények, ugyanis ezek minden egyes megmozdulás alkalmával megszerezhetőek lennének.

A továbbiakban minden altos (alt karakterek számára megrendezett) 25 fős raiden, az adott DKP összeg végleges formájának másfélszerese (1,5x) kerül kiosztásra.

Minden fentebb felsorolt eseményre általánosan 0-600 bónusz DKP adható ki, ami a raid teljesítmény-hangulat függvényében adható. Természetesen beleszámít a bónuszt osztó illetékes személyes véleménye, megérzése is.


2.3 Tokenek & DKP variációk

Általánosságban elmondható, hogy rendszerint az egyes tokeneket illető legkisebb licitösszeg megyezik a tokent juttató objektum likvidálásából kifolyólag fellépő DKP pont átutalás mennyiségének a kétszeresével.
Epic, vagy jobb minőségű felszerelési vagy egyéb (tárgyi természetű) juttatásokra a minimális árverési összeg 25 fős raid instance esetén 200 (kettőszáz), és T10 content raidekben 400 (négyszáz) DKP pont , míg ugyanez 10 fős instance-ok során akár díjmentesen is, konzultáció alapján mehet végbe, esetleg felléphet véletlenszerű sorsolás útján kivitelezett értékosztás folyamata is. 

Az egyes, individuális "Boss" besorolású célpontok a guild történelmében először előforduló eliminálásának alkalmából a szokásos DKP mennyiség kétszerese kerül kiosztásra az esemény során kontributáló guild tagok számára.

A záros időn belül birtokba vett javakat célzó árverés előirányzott időtartama 1 (egy) perc. Ezen idő letelte után a mindenkori raid leader pozícióját betöltő felelős személy kijelentése alapján a licit működése termináción megy keresztül, a szóban forgó ingóság az aktuálisan legmagasabb DKP pont összeget felajánlott guild tag birtokába kerül.Az árverés színhelye a raid chat; party vagy egyéb chaten fellépő licitálási igényeket nem áll módunkban figyelembe venni. 
Fontos! Amennyiben egy résztvevő az árverés folyamata alatt hajt végre igénytelenségi regisztrációt, vagyis tudatosulásra kerül számára az adott tárgy szükségtelensége, lehetősége van minden, jelenleg még nem rendezett DKP pont ajánlatát visszavonás cselekményének képében sztornizálni, ezáltal a respirációs folyamat által más guild tagok gazdasági helyzetét megkönnyítve. A legmagasabb engedélyezett licitálási DKP pont mennyiséget a guild tagok mindenkori rangja befolyásolja, szabja meg (ld. később), vö.: guild szabályzat.

SÖP-krediteket kizárólag azon karakterek kapják meg, akik jelen vannak az adott eseményen. Más karakterek számára az átutalás (és semmilyen más tranzakciós formában) nem engedélyezett. Ez alól kivételt képez, mikor egy adott Raid Leader személye kéri fel az illetőt arra, hogy a másik karakterével segítse az eseményt. Ilyenkor lehetősége van a main karakterére (Ha az nem ID-s, és azzal jött volna), avagy arra a másik karakterére kérni a DKP-t, amelyikkel eredetileg részt vett volna.

Kiemelnénk, hogy Main és Alt karaktere számára egyaránt, bármi nemű dkp és egyéb ehhez fogható kreditpont tranzakció (átutalás) nem engedélyezett.

Amennyiben egy (vagy több) guild tag a raid instance esemény teljes időtartama alatt megszakítás nélkül jelen van, továbbá aktívan részt is vesz benne, és hozzájárul annak kimeneteléhez, DKP prémiumban részesülhet. A DKP prémium összege külön van feltüntetve a táblázatokon illetve a Vezetőség azon időben futó raid teljesítményétől függően oszthatja.

Az adott DKP mennyiség kiosztása, kizárólag csak is az adott esemény végén (általánosan 23.00 [GMT+1]) hajtható végre azok számára akik online állapotban vannak. Ha a megmozdulásban résztvevő előzetesen kíván távozni, kötelessége ezt az adott Vezetők felé közölni, viszont kreditpontot nem kap. Ezzel biztosítjuk az események rugalmas fix-emberosztag előremenetelét. 


Amennyiben azonban előzetes tájékoztatás nélkül történik távozás a raid instance mibenlétéről, az érintett guild tag az aktuális raid instance során keresett DKP pontjai mennyiségének 200%-os deflálásának szankcionálásával kerül retorzálásra. A guild szabályzattal illetve a guild vezetőség mindenkori aktuális véleményével összhangban további lépések is előfordulhatnak, kiváltképp a számítógéptől történő jogosulatlan távolmaradás fennforgásának esetén. Amennyiben hozzáállási problémák merülnek fel, illetve ha egy guild és egyben raid tag szóval, cselekedettel vagy gondolattal az osztag progressziójára negatív hatást gyakorol, további szankciók bevezetése is indokolhattá és jogosulttá válhat (pl.: DKP pont szuszpenzálás, raidből történő eltávolítás). 

A guild vezetőség (rendszerint OGMek, valamint a GM, ld. guild szabályzat) fenn tartja az árverés, valamint az egyes tagok licitbeli aktivitása ellenőrzésének jogát! Megítélésük szerint ellenszolgáltatási kötelezettség nélkül felülbírálhatják mind a licitfolyamatot magát, mind az egyes guild tagok ezirányú lépéseit. Ezzel kapcsolatban semmilyen felelősség nem terheli őket.,

Az esemény elején történő pontos érkezést minden egyes résztvevő tagnak +500 DKP-val jutalmazzuk abban az esetben ha 19.00 (GMT+1) pontos órakor az adott esemény lokációjának a helyén tartózkodik. (pl.: ICC -> Icecrown)


2.4 A guild rangok befolyása a DKP-ban

A DKP pontokat használó árverést a guild tagok rangjai a következőképpen befolyásolják: 


Initiate

A próbaidő időtartama alatt az Initiate rang birtokosai nem vehetnek birtokba tárgyi javakat, hacsak nem szociális konzultációt követően.
Mivel a próbaidős (initiate) rangfokozat birtokosa még nem teljes jogú guild tag, csak és kizárólag abban az esetben részesülhet a raid instance-ok során tárgyi jutalomban, ha és amennyiben a szóban forgó objektum nem képezi más résztvevő kívánságának tárgyát, még abban az esetben is, ha az adott próbaidősön (initiate-n) kívül kizárólag alt karakterek vannak jelen! 

Alt

Minden Alt és másodlagos karater nem licitálhat nála magasabb - teljes jogú main karakterek ellen. Ám kizárólag altoknak szervezett megmozdulások esetén, érdemes figyelembe venni loot birtokba juttatása során, hogy a Main karakter off gearje egyenlő (=) az Alt karakter main gearjével.


Kiemelt Alt

A Kiemelt Alt rang birtokosai azonos vagy alacsonyabb rangú guild tagokkal szemben korlátlanul licitálhatnak, magasabb rangú guild tagokkal szemben a Main karakterük rangjának megfelelően licitálhatnak. Ezen karaktereket a szabályzat szintén Main karakterként kezeli.


Soldier

A Soldier rang birtokosai azonos vagy alacsonyabb rangú guild tagokkal szemben korlátlanul licitálhatnak, magasabb rangú guild tagokkal szemben 6000 (hat ezer) DKP pont mértékéig licitálhatnak.


Raider

A Raider rang birtokosai azonos vagy alacsonyabb rangú guild tagokkal szemben korlátlanul licitálhatnak, magasabb rangú guild tagokkal szemben 10000 (tízezer) DKP pont mértékéig licitálhatnak.


Colonel, Veteran, Raid Leader, OGM, GM

A Colonel, vagy magasabb rangot birtokló guild tagok korlátlanul licitálhatnak bármely más guild taggal szemben, tetszőleges mértékű DKP pont összeget felajánlva (azonban a korlátlan, illetve tetszőleges kifejezések értelemszerűen legfeljebb csak a szóban forgó guild tag által aktuálisan birtokolt DKP mennyiséget jelenthetik). 


Fontos kivétel: militáris célokra nem használható, esztétikai értékű javak esetén (pl.: dekoratív célokra alkalmazott lábasjószágok, közlekedési eszközök) a rang alapú licitkorlátozás nem lép életbe, azonban az elsődleges (main) és másodlagos (off) karakterek megkülönböztetése ez esetben is számottevő.
Itt hívnánk fel továbbá a figyelmet arra is, hogy amennyiben az azonos tárgyra licitálók között ranginterferáció lép fel, az alacsonyabb rangot képviselő egyén maximális startlicitje legfeljebb a magasabb rangot elért taggal szembeni maximális licitértéke lehet.

3. A DKP pontok intramembrális tranzakciója

 

DKP pontokat a raid instance-októl eltekintve is lehetséges szerezni. A teljesség igénye nélkül a következőkben erre sorolunk fel néhány lehetőséget.
A guildet segítő altruista magatartás és pozitív hozzáállás felmutatásával is van mód DKP pontokat szerezni.


Goldért is elképzelhető DKP pontok juttatása. Hetente legfeljebb 500 (ötszáz) gold értékig lehetséges a guild bankba, illetve a mindenkori guild master részére postán adományokat utalni, amiért 250 (kétszázötven) DKP pont kiosztásának eshetősége válik reálissá, de legfeljebb a felajánlott goldmennyiség 50%-a. Gyakorlati példa: egy héten 200 gold felajánlásával 100 DKP pontot lehet birtokba venni, míg 100 goldért ugyanez a juttatás mindössze 50 DKP pont.

Ezeken kívül eventek szervezéséért, a szervezésben történő hozzájárulásokért, az eventeken végrehajtott részvételért, illetve ezek megnyeréséért is várható DKP pont kiutalása.
Itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a fent tájékoztatóban sok helyen elhangzó "Boss" típusú objektumok likvidálása alatt az adott célkitűzés végrehajtását értjük, még azon esetek során is, amikor az adott célpontot technikailag nem eliminálja a raid osztag.

*A tájékoztató annak teljes terjedelme alatt a "guild" kifejezést a magyar Tauri szerver szövetségi (Alliance) oldalán működő The Shadow Alliance néven regisztált guildre alkalmazza.4. Update táblázat

MoP.Rev.1.

2020. Június 04. MoP frissítés kezdése, átnézés, átbeszélés.

Wotlk.Rev.26

2013. Október 13. - Kiemelt Alt rang hozzáadása, rangstruktúra átalakítása (Raider, követelmények), DKP korlátok növelése, 5% decay.

Wotlk.Rev.25

2013. Április 27. - Időben érkezés, vég-DKP osztás, altos raidek dkp összege (1,5x) lett módosítva.

Wotlk.Rev.24

2013. Március 8. - Funraidekért vissza lett vezetve a DKP.

Wotlk.Rev.23

2013. Február 8. - Achikért dkp, bónuszdkp, illetve az időben érkezésért járó dkp frissítve lett.

Wotlk.Rev.22

2012. Május 5. - Kikerültek a T7 contentért és VoA-ért járó DKP táblázat, illetve ToC 25 HC-t dkp-t dupláztuk.

Wotlk.Rev.21

2012. Április 15. - Bekerültek a rangváltoztatások, az új Icecrown Citadelles dkp-táblázat.

Wotlk.Rev.20

2011. Október 23. - DKP Rendszer és a Szabályzat Lektorálása

Wotlk. Rev. 19

2011. Október 2 - DKP Rendszer és a Szabályzat Lektorálása az új weblapon.(Joomla)

Wotlk.Rev.18

2011. Szeptember 19. - Bekerültek a rangváltoztatások, az új Ulduar dkp-táblázata, és pár finomítás, kiegészítés.

Wotlk. Rev. 17

2011. Július 30. - Bekerültek a T9 contentel kapcsolatos változások / ToC, Onyxia táblázata is, illetve a Decay rendszer leírása.

Wotlk. Rev. 16

2011. Július 4. - Bekerült az itemosztással kapcsolatos "alt > initiate" leírás.

VoA25

2011. Április 29. - Bekerült VoA 25 (Emalon T8 boss) DKP táblázata.

Wotlk. Rev. 14

2010. Dec. 24 - Bekerültek a T8 contentel kapcsolatos változtatások./ Ulduar dkp táblázata is.

Wotlk. Rev. 13

2010. Okt. 25 - DKP Rendszer Lektorálása

Wotlk. Rev. 12

2010. Okt. 19-től (3.3.5) már nem jár DKP OS10, EoE10, VoA10/25ös raidekért.

Wotlk. Rev. 11

2010. Júl. 16. 06:38- Bekerült The Eye of Eternity DKP táblázata...jó böngészést.

Wotlk. Rev. 10

2010 Júl. 14 - Bekerült The Obsidian Sanctum DKP táblázata.


A DKP rendszer folyamatos fejlesztés alatt áll, ezért a guild vezetőség fenn tartja a változtatás jogát! 


Tisztelettel,
Guild Vezetőség: 
Duur,
Vargosz,
Gadar

Online tagok

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi

Forum üzenetek

No posts to display.

Shoutbox

LAST_MESSAGE: 7 Years, 7 Months AGO
 • Truehero : Udv mindenkinek!!!
 • Morgomasina : Remélem Duur hamar megszeded magad :) Utána újra nagyok leszünk
 • Morgomasina : Elérhető a Catas Tauri shoot oldal: «link»
 • Szedasan : Sziasztok, kissé meguntam a wow ot de idővel szeriuntem visszatérek addig is offline életet élek :D
 • Shadoween : jee beengedett csak irni kellett ide.. milyen jó ez a guildoldal :)
 • Shadoween : hmm nem enged be a szerver és nem tudom az emergensy ts jelszót.... Remélem dc van és nem nálam van a hiba..
 • Duur : Tokelau-szigeteki domain, jobbat nem is választhattak volna. / köszi Night :)
 • Morgomasina : WoW 4.3.4 összegyűjtve egy oldalon: «link»
 • Nightsock : Hogy oszinte legyek Duur......ez volt amiota ismerlek a legszebb megfogalmazasod es benne van minden. Ezt olvasva kirazott a hideg....annyi szep es rossz emlek.....hihetetlen....elnezest szeretnek kerni a rossz donteseimert rossz pillanataimban es sajnalom (nem a jatek miatt, hanem a tarsasag miatt), hogy sajnos mar nem tudok ugy reszt venni a dolgokban mint regen, viszont minden pillanatat imadtam a SA-nak! Ez nem csak egy jatek ez egy tarsasag!
 • Shadoween : Hi all! nem vesztem ám el, csak átestem egy műtéten. 4 bölcsességfoggal könnyebb lettem. Meg ugye foci vb és nyár, de igyexek lenni majd aktívabban újra...

REGISTER_ONLY